Waar is God?

Wat is er veel onrecht in de wereld. Een vliegtuig met 300 mensen wordt uit de lucht geschoten en niemand overleeft het. Er zijn oorlogen in Syrië, Israël, Irak, en in veel meer landen. Oekraïne en Rusland maken elkaar het leven zuur en er is ziekte, haat en pijn. Waar is God?

In het begin was de aarde zo ontzettend goed. Als ik lees hoe mooi en met hoeveel liefde God de aarde maakte krijg ik veel waardering voor Hem. Maar inmiddels is de aarde niet meer zo. Natuurlijk is er nog de schitterende natuur en zijn er veel mooie dingen, maar toch is er zoveel onrecht in de wereld gekomen.

Een vraag die je vaak hoort bij een grote ramp is: “Waarom laat God dit toe? Hij is toch goed en kan toch alles?”Die vraag snap ik heel goed, maar je kunt dan ook een tegenvraag stellen: Houden wij wel genoeg rekening met de rol van de duivel in deze wereld?

Soms krijg ik het gevoel dat de duivel onderschat wordt. Alsof hij bijna geen macht heeft. Maar in de bijbel lezen we dat deze satan een leger met gevallen, slechte engelen heeft. Ik geloof dat er een voortdurende strijd is tussen de duivel en Jezus.

Door de invloed van de duivel gebeuren er dus verschrikkelijke dingen, maar ga maar na, de meeste dingen doen we als mensen toch echt zelf door de keuzes die we maken. Zonder dat we het door hebben handelen we zoals de duivel het ons heeft aangeleerd en influistert.

Wanneer we niet meer naar de satan luisteren, maar doen wat God wil kunnen we een verschil maken in deze wereld. Niet dat het dan ineens allemaal goed is. Er zal nog steeds onrecht en pijn zijn, maar de aarde zal er zeker beter op woorden. Is dat makkelijk? Nee, zeker niet. Maar we kunnen het in ieder geval proberen toch?

Wees gehoorzame kinderen en laat u niet meeslepen door uw verlangens van vroeger, toen u niet beter wist. God, die u heeft geroepen, is heilig. Leid dan ook zelf een heilig leven. Er staat immers geschreven: Wees heilig, omdat ik heilig ben (1 Petrus 1:14-16).

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.