Waarom leef ik?

Afgelopen week had ik het met een vriendin over ‘het leven’. Vaak beginnen die gesprekken met een geintje; ‘laten we het hebben over het leven’, maar uiteindelijk wordt het dan toch serieus. Want het is nogal een vraag, waarom leef ik eigenlijk?

Hoe zit het met deze aarde? Ben ik hier toevallig door een bizarre oerknal? Is er iemand die dit geschapen heeft? En  wat moet ik dan doen met dit leven?

Het kan me soms nogal benauwen… Ik ga elke dag naar mijn werk, en kom ’s avonds weer thuis. Ik ga wat eten, sporten of met vrienden afspreken, naar bed en dan weer naar mijn werk. Ik kijk uit naar het weekend, en voor mijn vakantie begin ik ook al weken van te voren af te tellen!

Ik ben niet beroemd, ik ben ook niet heel erg rijk. Ik ben meestal heel gelukkig, maar toch blijft de vraag soms knagen. Waarom leef ik? Is dit alles? En stel dat dit dan alles is, is dat voor mij dan genoeg?

Denk jij hier wel eens over na? En wat zijn dan jouw gedachtes?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.