Veelgestelde vragen

Vind hier je antwoord!

Ik heb een vraag!

Op deze pagina proberen we zoveel mogelijk veelgestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Voor welke leeftijd is Alpha Youth?

Alpha Youth is gemaakt voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar, maar de leeftijd van de groep kan per plek verschillen. Sommige Alpha Youth’s zijn bijvoorbeeld juist voor groepen van 16 tot en met 19 jaar. De leeftijd van de groep kun je het best navragen bij de cursusleider van de Alpha Youth die jij wilt bezoeken. Ben je 20 jaar of ouder? Dan verwijzen we je graag door naar de website van Alpha voor volwassenen.

Alpha voor volwassenen

Is er ook Alpha voor volwassenen?

Jazeker! Voor degenen die zich niet meer zo youth voelen, is er Alpha voor volwassenen. Meer informatie vind je via onderstaande link.

Alpha voor volwassenen

Ik ken niemand bij Alpha Youth, kan ik toch komen?

Ja! Bij Alpha is iedereen welkom. Alpha Youth groepen worden vaak hechte vriendengroepen. Als je alleen komt, heb je waarschijnlijk nieuwe vrienden gemaakt wanneer je naar huis gaat.

Ik ben niet christelijk, kan ik wel meedoen aan Alpha Youth?

Ja! Bij Alpha houden we van verschillende invalshoeken. Of je nou nog nooit van Jezus hebt gehoord of al je hele leven naar de kerk gaat, iedereen is welkom bij Alpha Youth. Alpha bespreekt de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige manier.

Wanneer start Alpha Youth?

De meest Alpha Youth’s starten in september of januari, maar dit verschilt per plek. Op de Vind een Alpha Youth-pagina kun je per cursus zien wat de startdatum is. Dit overzicht wordt dagelijks geüpdatet. Start er binnenkort geen Alpha Youth in jouw buurt? Probeer het dan over een tijdje nog een keer.

Vind een Alpha Youth!

De Alpha Youth waar ik heen wil is al begonnen. Kan ik nog aansluiten?

Jazeker! Tot twee weken na de start kun je nog gewoon aansluiten bij een Alpha Youth. Cursussen die al langer geleden begonnen zijn, vind je niet meer terug op onze website.

Welke Alpha Youth is bij mij in de buurt?

Op de Vind een Alpha Youth-pagina kun je zoeken naar de dichtstbijzijnde cursus in jouw buurt. Op de kaart kun je zien waar de cursussen gegeven worden en wanneer ze starten.

Vind een Alpha Youth!

Hoe kan ik me aanmelden?

Wanneer je op de Vind een Alpha Youth-pagina de juiste cursus hebt gevonden, kun je je op de cursus-pagina direct aanmelden. Heb je eerst nog een vraag? Dan kan je die via de cursus-pagina stellen. Aanmelden kan ook altijd rechtstreeks bij de cursusleider. Op de cursus-pagina vind je de contactgegevens van de cursusleider.

Vind een Alpha Youth!

Wat kost Alpha Youth?

Op de meeste plekken is Alpha Youth gratis, maar dit kan per plek verschillen. Vaak wordt er wel een kleine vergoeding gevraagd voor het Alpha Youth-weekend. Wil je hier meer over weten? Vraag het dan na bij de cursusleider van de Alpha Youth waar je wilt aansluiten.

Wordt er rekening gehouden met mijn allergie?

Als je een allergie hebt dan kun je dit aangeven bij je aanmelding. Bij Alpha doen we ons best om met iedereen rekening te houden.

Wie organiseert Alpha Youth?

Alpha Youth wordt door het hele land georganiseerd door kerken, scholen of andere organisaties.

Ik wil een Alpha Youth geven, waar vind ik meer informatie?

Wat leuk! Deze website is bedoeld voor deelnemers van Alpha Youth. Voor meer informatie over het organiseren van Alpha Youth verwijzen we je graag naar de website van Alpha Nederland. Hiervoor kun je klikken op onderstaande link.

Organiseer een Alpha Youth!

Mijn vraag is niet beantwoord, wat nu?

Neem contact met ons op! Dat kan via telefoon, mail of Instagram. We helpen je graag met het beantwoorden van je vraag. Klik op onderstaande link voor onze contactgegevens.

Contact

We helpen je graag!

Is je vraag nog niet beantwoord? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder. Onze contactgegevens vind je hier.