Wat is Alpha Youth?

Het avontuur van je leven

Wat is Alpha Youth?

Fun, Faith, Food & Friendship

Alpha Youth is de place to be voor jouw vragen over het leven en het christelijk geloof. Het is een cursus over de basis van het christelijk geloof, maar het is geen cursus zoals je het gewend bent. Bij Alpha gaat het om jouw vragen, er is geen goed of fout.

Alpha Youth bestaat uit tien bijeenkomsten en een weekend. Je eet gezellig samen, daarna luister je naar een inspirerend verhaal en ten slotte praat je verder in een kleine groep. Iedereen is welkom, of je nu al jaren in de kerk komt of niet precies weet wie Jezus is. Terwijl je samen opzoek gaat naar antwoorden maak je vrienden voor het leven en leer je meer over wie God voor jou kan zijn. Je kunt alleen komen of vrienden meenemen. Alpha Youth is gratis. Je mag vrijblijvend een keer langskomen, maar geloof ons: als je één keer bent geweest wil je niks meer missen.

Alpha Youth is voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. De leeftijd van de groep verschilt per plek waar Alpha gegeven wordt. Soms ligt deze wat hoger dan 17 jaar. Bij de cursusleider van de Alpha Youth die jij wilt bezoeken kun je dit navragen.

Hetzelfde concept maar voor andere leeftijden

Er is ook een Alpha voor volwassenen

Op zoek naar Alpha voor volwassenen? Ga naar alpha-cursus.nl.

Video

Wat is Alpha Youth?

De onderdelen van Alpha Youth

Elke Alpha Youthbijeenkomst bestaat uit dezelfde onderdelen. Dit is wat je kunt verwachten:  

Yum!

Food

Elke bijeenkomst begint met samen eten. Yum! Aan tafel leer je elkaar kennen, kun je over je dag vertellen en natuurlijk genieten van lekker eten. Het eten is gratis en als het nodig is wordt er rekening gehouden met allergieën of diëten.

Yes!

Fun

Voor, na of tijdens het eten is er ruimte voor fun. Denk aan een spelletje, grappige challenge of een luchtige voorstelronde. Houd je vooral niet in als je zelf een leuk idee hebt! We vinden fun net zo belangrijk als goede gesprekken.  

Hmmm

Faith

Dan is het tijd voor de inleiding. Altijd al een vraag aan God willen stellen? Grote kans dat die bij Alpha aan bod komt. Elke bijeenkomst heeft een ander thema rondom het christelijk geloof. Dit thema wordt ingeleid door iemand die er iets over vertelt of door met elkaar naar een video te kijken. Benieuwd welke thema’s allemaal voorbijkomen? Klik hier voor meer informatie.  

Vertel

Friendship

Na de inleiding praat je verder in een kleine groep. Dit is waar het avontuur echt begint. In de kleine groep is alle ruimte voor jouw verhaal, vragen of twijfels. Niks is gek. Met elkaar ga je op zoek naar antwoorden en ontdek je wat jij gelooft. 

Tijdens de hele Alpha Youth blijft je kleine groep hetzelfde, zo leer je elkaar goed kennen. Niet zo gek dus, dat 78% van de deelnemers nieuwe vrienden maakt

Naast de 10 bijeenkomsten is er ook het Alpha Youth-weekend. Tijdens het weekend ga je met elkaar een dag of zelfs een paar dagen op pad gaat. Dat wordt door veel deelnemers het hoogtepunt van Alpha Youth genoemd! Tijdens het weekend behandel je verschillende thema’s en is er extra veel ruimte voor spelletjes, challenges of andere leuke ideeën. Nog meer tijd voor fun, faith, food en friendship dus! 

Wil je meer weten over het weekend? Vraag bij de Alpha Youth bij jou in de buurt hoe het weekend er precies uit zal zien. 

Enthousiast geworden?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!