Is er meer?

Waarom besta ik eigenlijk?

Waarom besta ik eigenlijk? Waarom worden we geboren? Waar leef jij voor? Dat zijn hele moeilijke vragen waar we allemaal weleens mee worstelen.

In deze blog word je een beetje op weg geholpen. Om antwoord te kunnen geven op deze vragen is het belangrijk om eerst iets anders op een rijtje te hebben.

Beyoncé

Hoe wil je dat mensen jou later gaan herinneren als je er niet meer bent? Wat is het eerste wat er bij mensen te binnen schiet als ze aan jou denken? Beyoncé heeft daar al een heel duidelijk antwoord op. Dit antwoord laat ze duidelijk naar voren komen in haar nummer ‘I was here’.

Beyoncé

I was here. I lived, I loved. I was here. I did, I've done, everything that I wanted. And it was more than I thought it would be. I will leave my mark so everyone will know, I was here.

Hoe wil ik herinnerd worden?

Aan de hand van dit nummer heb ik opgeschreven hoe ik herinnerd wil worden. Wanneer ik dood ga wil ik dat het volgende van mij wordt herinnerd:

  • Ik wil er zeker van zijn dat er “iets” is dat ik achterlaat. Misschien is het een visie of een herinnering, een quote of een levensstijl.
  • Voordat ik ga wil ik zeker zijn dat ik nergens meer spijt van heb. Ik wil iedereen vergeven en iedereen om vergeving vragen.
  • Ik wil kunnen zeggen dat ik elke dag geleefd heb. Dat elke dag voor mij van waarde is geweest en dat ik alles uit elke dag heb gehaald.
  • Ik wil een verschil hebben gemaakt in iemands leven en weten dat ik mensen gelukkig heb gemaakt.
  • Ik wil alles hebben gegeven en elke uitdaging zijn aangegaan.
  • Ik wil alles uit mijn relatie met God hebben gehaald.

Dit is geen checklist die ik aan het eind van mijn leven afvink. Dit zijn richtlijnen waar ik vandaag de dag en de rest van mijn leven naar leef. Als ik dan de vragen die ik in het begin gesteld heb bekijk, dan weet ik waar ik voor leef, waarom ik besta en waarom ik ben geboren. Ik wil je daarom uitdagen om de komende tijd over dit onderwerp na te denken en je eigen richtlijnen in je leven vast te stellen.

Verder praten over levensvragen?

Doe mee met Alpha Youth!