Op avontuur met God

Ken je toevallig de serie ‘Anne with an E’? Deze serie speelt zich af in Canada in de vorige eeuw waarin de wees Anne in een liefdevol pleeggezin in een klein dorpje terecht komt. De vrijgevochten en fantasierijke Anne komt zo ook in haar pubertijd. Al haar leeftijdsgenootjes dromen ervan bruid te zijn en er worden dan ook al snel potentiële huwelijken besproken. Niet voor Anne. Anne is, zoals ze dat zelf zegt op haar zestiende verjaardag, ‘bruid van het avontuur’.

En dat zette me aan het denken. Hoewel Anne het niet per se op die manier bedoelde, leef ik mijn leven ook als bruid van het avontuur. Niet van het avontuur van zoektochten, spannende verhalen of mooie reizen, maar van het avontuur van leven met God.

Alles achterlaten
Ik geloof er namelijk in dat een leven met God nooit saai is! Waarom niet? Omdat God niet saai is. Ik heb dit al zo vaak ervaren in mijn eigen leven, maar er staan ook veel verhalen in de Bijbel waar dit uit blijkt. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Petrus. Petrus was één van de leerlingen die Jezus had toen Hij hier op aarde was. Petrus had eigenlijk een ander beroep, hij was visser, maar toen Jezus hem vroeg om met Hem mee te gaan, deed Petrus dat.

‘Ik geloof dat het leven met God nooit saai is!’

Hij liet dus alles achter en koos ervoor om van Jezus te leren. Precies zoals jij dat kan doen! Wat er daarna gebeurde? Petrus stelde Jezus veel vragen. Vooral uit nieuwsgierigheid. Maar Petrus wist ook heel erg goed wie Jezus was: ‘U bent de Christus, de Zoon van de levende God’ zegt hij in de Bijbel.

Niet perfect
Natuurlijk gaat er in het leven van Petrus ook wat mis. Hij vindt het soms lastig te vertrouwen en uiteindelijk zegt hij ook een aantal keer dat hij Jezus niet kent, omdat hij bang is voor zijn eigen leven. Petrus is dus zeker geen perfect voorbeeld, maar dat is ook niet wat Jezus vraagt. Zelfs nadat Petrus hem verraden heeft, zegt Jezus: ‘Op jou bouw ik mijn kerk.’ En zo geschiedde. Samen met Paulus bouwde Petrus de christelijke kerk op zoals we die nu kennen .

‘Jouw leven kan een avontuur zijn’

Zeker niet saai toch? Ik denk dat we het verhaal van Petrus met recht een avontuur mogen noemen. En ik denk ook dat jouw leven een avontuur kan zijn als je net als Petrus achter Jezus aan gaat. Een mooie manier om daarmee te beginnen is om eens een Alpha Youth bij jou in de buurt te bezoeken!