De mooiste tijd van het jaar?

Wat is kerst?

Yes! Kerst is in aantocht. Ben jij al begonnen aan een kerstfilmmarathon op Netflix of hadden cadeautjes onder de boom meer prioriteit? Een ding is duidelijk: dat kerst eraan komt, maakt iets los bij mensen.

The time of giving

Dat kerst van oorsprong een eeuwenoud, christelijk feest is, weet je misschien wel. Maar het kan goed zijn dat dat (eeuwen) ver bij je vandaan staat. Dat we kerst the time of giving noemen, is om eerlijk te zijn ook niet helemaal van deze tijd. Dat kerst over geven gaat, is namelijk net zo oud als het christelijke feest. Je kent het vast, het Bijbelverhaal van het kindje Jezus dat werd geboren in een stal in Bethlehem, Israël. Een 2023 jaar oud verhaal om precies te zijn, dat begint bij ons mensen én natuurlijk bij God.

Gods kerstgeschenk voor ons

God gaf de wereld Jezus. Maar waarom? Daarvoor moeten we nog wat verder terug in de tijd. Al snel nadat God de wereld gemaakt had, ging er een hoop mis op de aarde. En helaas, we zien nog steeds dat er veel ‘kwaad’ gebeurt om ons heen. De mensheid raakte steeds verder van God verwijderd. Maar voor God was dat niet het einde. Hij beloofde hoop op een nieuw begin voor het kwaad en onrecht in de wereld. God wilde mensen weer dichtbij Hem brengen. Hij wilde zijn liefde voor ons laten zien door zijn Zoon Jezus aan de wereld te geven. Geven laat namelijk de liefde zien van de gever en het geeft blijdschap en hoop aan de ontvanger. Dat was Gods ‘kerstgeschenk’ aan ons: liefde en hoop voor de wereld.

Een leven dichtbij God

Gods plan, en zijn belofte, begon bij kerst. Daarom kijken christenen hoopvol uit naar deze periode, omdat het ze herinnert aan Gods liefde en aan het leven dat Hij voor ons voor ogen heeft. Een leven dicht bij Hem, een leven zonder dood, zonder kwaad, maar juist vol vreugde. Dus geef met een grote glimlach deze periode iets aan een ander, maar vergeet niet dat kerst vooral Gods grote time of giving was, tot op de dag van vandaag.

Meer te weten komen over Jezus?

Doe mee met Alpha Youth!