Mooi maandag nieuws – 4.11.2013

Het is weer maandag, een nieuwe werkweek is begonnen. Wij beginnen die week natuurlijk weer met ‘mooi maandag nieuws’. Deze week een 18-jarige student die een oplossing heeft bedacht voor het waterprobleem in arme landen.

Meghan Shea heet ze, en met haar oplossing is schoon water binnenkort bereikbaar voor iedereen. Hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen? Meghan heeft zaden gebruik van een plant die de Moringa Oleifera heeft. De zaden van die plant hebben een zuiverende werking op water. Meghan maakte er een simpel apparaat voor. Ze gebruikte de zaden en maakte er poeder van, daar nog een laag aarde, een laag houtskool en een stuk stof bij, en een aantal oude pvc buizen om het hele systeem in te doen.

Vervolgens heeft Meghan het apparaat getest, en wat bleek? Het water dat door het apparaat was gegaan was veel schoner! Water bevat vaak de E. Coli bacterie, maar nu was dat voor 99% verdwenen! Ook nam het apparaat 70% van de verontreiniging uit het water.

Maar Meghan is er nog niet. Om het apparaat nog beter te maken gaat ze er verder aan werken bij de universiteit van Stanford.  “Voor mensen die nu alleen vervuild water hebben is dit een goede oplossing, het is een stap in de juiste richting”, aldus Meghan Shea.

Wat voor goed nieuws hebben jullie deze week gehoord?

Bronnen: Happynews.nl, Nbcnews.com

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.