‘Ik wist dat het gezellig zou zijn, dus ik dacht: lekker meedoen!’

Tenq is 15 jaar en volgde vorig jaar Alpha Youth en deelt in deze blog zijn ervaring met ons. Hij vindt het leuk om te gamen en om hard te lopen. ‘Ik zou mezelf omschrijven als een druk en sportief persoon: ik vind het leuk om veel dingen te doen’. Tenq is gelovig opgevoed en hij wilde graag meer leren over de Bijbel en over God.

Al jaren gaat Tenq naar dezelfde tienergroep van de kerk. Normaal gesproken lezen ze samen een stukje uit de Bijbel en eten en drinken ze wat. Hierna chillen ze samen en doen ze spelletjes. Vorig jaar werd er door de tienergroep voorgesteld om met de groep Alpha Youth te gaan volgen.

Samen eten
‘Toen dacht ik, hey, dat lijkt me wel leuk! Ik deed vooral mee voor de gezelligheid en om wat meer over het geloof te leren. Het is gewoon hartstikke leuk: samen eten, een video kijken en daarover doorpraten. Ik wist dat het gezellig ging zijn, dus ik dacht: lekker meedoen’.

‘Er kwamen ook jongeren van buiten de tienergroep op af’

Samen met de tienergroep volgde hij Alpha Youth, maar er waren ook jongeren bij die voorheen niet naar de tienergroep gingen. Ook met die jongeren maakte hij een praatje. Tenq: ‘Iedereen is welkom! Het was niet moeilijk om in contact te komen met anderen. Ik ben wel lekker sociaal geweest’.

Duwtje in de goede richting
Echt specifieke of diepe vragen had hij niet, maar sommige dingen waren niet helemaal duidelijk. Zo wilde hij wilde graag meer leren over hoe de Bijbel in elkaar zit. Alpha Youth was voor hem een duwtje in de goede richting. Tenq: ‘ook zonder specifieke vragen kan je er genoeg leren. Het ging over dingen waar ik al wel iets van wist. Na het volgen weet ik daar nóg meer van. Tijdens de cursus ben je echt met de Bijbel bezig op een laagdrempelige en leuke manier.’

‘Een mooi moment? We gingen samen bidden voor elkaar’

Voor hem sprong het weekendje weg met Alpha Youth eruit. Hij herinnert zich één specifieke avond nog goed.‘Van één avond werd echt een mooi moment gemaakt waar je alles kwijt kon. We gingen bidden voor elkaar. Dat blijft dan wel hangen!’

Passie voor het geloof
Alpha Youth is inmiddels al een tijdje afgelopen, maar toch denkt Tenq er nog weleens aan terug. Tenq: ‘De persoon die de groep leidde tijdens Alpha Youth, heeft veel dingen verteld en zij zat er echt vol van. Daar raak ik wel geïnspireerd van, dat iemand zo gepassioneerd over het geloof is’. Hij vertelt dat hij Alpha Youth gewoon heel leuk vond en dat hij er veel van heeft geleerd en dat hij het best nog wel een keer zou willen volgen.‘Ik weet nu de basis, dan zou ik wel verder willen met andere vragen’.

‘Gewoon doen!’

Tenq geeft aan dat je niet per se met moeilijke vragen of gevoelens naar Alpha hoeft te komen. ‘Het is nou eenmaal altijd erg gezellig en leerzaam. Of ik Alpha Youth zou aanbevelen? Ja. Gewoon doen. Het is superleuk en je leert er veel. Punt’.

Alpha Youth volgen? Check hier waar er eentje begint!