'Ik kreeg ineens een sterk gevoel dat ik naar de kerk moest gaan.'

Chayenne
23 jaar
Chayenne zocht haar geluk in shoppen en stappen

‘Ik kreeg ineens een sterk gevoel dat ik naar de kerk moest gaan’

''Ik zocht mijn geluk in shoppen, kleding en heel veel uitgaan. Ik had veel vrienden om me heen en ik was altijd bezig. Uitgaan hield in dat we de kroeg in gingen en dan gingen dansen en veel drinken. Drie tot vier keer per week waren we in de stad aan het stappen. Dat maakte mij op dat moment gelukkig en daar was ik tot dat moment druk mee.''

Tot een bepaald moment in het leven van Chayenne Laturiuw (23) ging alles prima maar opeens gebeurde er van alles achter elkaar. ”Mijn broer heeft zijn vrouw verloren tijdens haar zwangerschap en mijn moeder werd ziek. Borstkanker. Op dat moment voelde ik me doelloos, ik was toen ook nog net gestopt met school en ik had geen werk. Het werd even helemaal donker om mij heen. Ik kreeg ineens een sterk gevoel dat ik naar de kerk moest gaan.”

Naar de kerk

”Ik weet het nog goed, ik ging zitten op mijn bed en voelde me compleet doelloos en leeg. Toen kreeg ik ineens een sterk gevoel dat ik de volgende dag naar de kerk moest gaan. Ik ben niet christelijk opgevoed en dat zou betekenen dat ik dat in mijn eentje moest gaan doen. Met lood in mijn schoenen ben ik de volgende dag gewoon gegaan. Toen ik daar eenmaal zat, werd ik warm en helemaal rustig van binnen. Direct na de kerkdienst belde ik mijn broer op. Hij zei dat hij al die tijd voor mij had gebeden en nodigde me uit voor Alpha. Daar heb ik al mijn vragen kunnen stellen.”

 

Chayenne

''Shoppen en stappen: het maakte me tijdelijk gelukkig.''

Tijdelijk gelukkig

”Ik was veel bezig met shoppen en stappen maar dat maakte me maar tijdelijk gelukkig. De dag na het stappen voel je je rot, maar op dat moment voel je je gelukkig en hartstikke blij. Nu besef ik, dat je je op dat moment vervult met iets tijdelijks. Het geloof daarentegen heeft me een vervulling gegeven die nooit niet meer weggaat. Het is niet de volgende dag weer weg, het blijft. Jezus heeft dat verschil gemaakt. Hij heeft die plek opgevuld die ik zelf altijd probeerde te vullen.”

Het verhaal van Chayenne

Net als Chayenne een Alpha Youth volgen?

Vind een cursus bij jou in de buurt!