'God roept iedereen maar je moet je er voor openstellen.'

Koen
Koen ontdekte opnieuw zijn geloof bij Alpha Youth

'God roept iedereen maar je moet je er voor openstellen'

Koen werd christelijk opgevoed, maar op de middelbare school betekent zijn geloof eigenlijk niet zoveel meer voor hem. Hij gaat nog wel naar verenigingen van de kerk, maar komt daar vooral voor de gezelligheid. Belangrijk zijn God en Jezus niet meer voor hem. Tot hij op een jeugdavond in Schoonhoven besluit om voor Jezus te kiezen.

Nadat hij voor Jezus heeft gekozen, wil hij graag meer wil leren over het christelijk geloof. Hij volgt een cursus waarin meer wordt vertelt over doen wat Jezus deed. Voor Koen is dat wat moeilijk te volgen. “Ik moest terug naar de basis (van het christelijk geloof), dus ging ik naar Alpha Youth.”

Vergeving


“Ik geloofde al wel dat God me vergeeft, maar ik besefte het nog niet.” Op één van de avonden wordt een voorbeeld over vergeving gegeven. In een vaas met water worden druppels donkere vloeistof gedaan, die het water kleuren. Dat moeten foute dingen voorstellen. Een poeder symboliseert vergeving, en wordt in het water gedaan. “Toen werd het water weer helemaal helder, echt gruwelijk! Ik besefte toen dat Jezus aan het kruis voor al mijn fouten is gestorven.”

''Ik vraag me weleens af waarom God mij riep, en andere mensen niet.''

Naast Jezus’ liefde en vergeving leert Koen op de Alpha Youth ook veel over bidden en omgaan met elkaar. Toch zijn er ook vragen die blijven. “Ik vraag me weleens af waarom God mij riep, en andere mensen niet. Er zijn mensen om mij heen die Jezus misschien nog wel veel harder nodig hebben dan ik, maar die raken alleen maar verder van het padje.” Toch gelooft hij dat je zelf ervoor moet gaan. “God roept iedereen, maar je moet je ervoor openstellen.”

Weekend


Een hoogtepunt van de Alpha Youth is het weekendje weg. “Dat was zo gruwelijk! Normaal zitten we in een best wel grote zaal, maar nu in best wel een kleine ruimte. Normaal hoor je mensen niet zo zingen, maar het leek nu wel alsof iedereen dacht “nu gaan we hard zingen”, dat was echt heel vet.”

“Tijdens het weekend leer je elkaar ook beter kennen. Je hoort vette getuigenissen en ziet zulke mooie dingen gebeuren. Mensen waarvan je het nooit had gedacht, zie je huilen en mensen van wie je het nooit had verwacht, gaan voor ze bidden. Je merkt dat de Heilige Geest het weekend leidt.”

Groepjes


Misschien wel het mooiste van Alpha Youth vindt Koen de kleine groepjes waarin ze elke avond uit elkaar gaan. “Iedereen is daar heel open en je kunt daar echt je verhaal kwijt. Er is geen veroordeling en niets is gek. Het mooie is dat niet alleen daar, maar de hele week mensen voor je klaar staan om te helpen.”

''Alpha is vooral heel gaaf!''

Na twee Alpha’s is Koen nu begonnen met een fulltime bijbelschool. Daarnaast zou hij graag leiding worden bij de Alpha Youth in Schoonhoven. Hij moedigt iedereen aan om een Alpha te volgen “Alpha is vooral heel gaaf. Je zit niet echt ergens aan vast, je leert van alles en maakt onvergetelijke vriendschappen. Er is echt alleen maar liefde.”

Nieuwsgierig geworden naar Alpha Youth?

Zoek een Alpha Youth bij jou in de buurt!