Youth Alpha Voorthuizen: ‘Er gaat geen avond voorbij zonder dat er gelachen wordt!’

Wij zijn Youth Alpha Voorthuizen (Ja eerst Youth dan Alpha, be different right?) Een groep bestaande uit 19 jongeren en 5 leiding. Om de week zijn wij op woensdagavond te vinden bij onze leidingen thuis.

Wat is er zo leuk aan jullie groep?
Er gaat geen avond of weekend voorbij zonder dat er gelachen wordt! Het is altijd gezellig, vooral tijdens het eten voordat we gaan beginnen. Ook zijn wij echt pro geworden in binnen enkele seconden van serieus naar complete gezellige chaos te gaan, dat maakt de avonden zo leuk: de afwisseling.

Wie is de leukste/gekste leider en waarom?
Al onze leiding is te gek! Gelukkig zijn ze allemaal te gek op hun eigen manier. Matthijs en Emile zijn altijd in voor ongein, kunnen we heerlijk mee lachen. Carolien en Dilene zijn echt de lieverds, als er iets is kunnen altijd bij hen terecht! En Edo, onze lieve Edo, die heeft wel een speciaal plekje. Edo is meegegaan vanuit tienerclub naar Youth Alpha en hij is ons nog steeds niet zat, how awesome! Maar het zijn alle vijf toppertjes!

‘Wij zijn echt supergoed in tien tellen in de rimboe’

Favoriete spelletje? (of Icebreaker)
Wij zijn echt super goed in tien tellen in de rimboe. Vorig jaar met de eind BBQ hebben we dat de helft van de avond gespeeld. Vol enthousiasme en adrenaline: forever young toch?

Wat was een tof moment gedurende jullie Alpha – Youth?
Ik denk dat het weekend wel een hoogte punt was. Een heel weekend spelletjes spelen, zingen, eten, wandelen, lachen, gieren, brullen en last but not least: hele goede gesprekken voeren!

‘Bouillonblokjes onder de douche en zout in de melkpoeder’

Wie is de grootste grappenmaker in de groep?
Bart en Nick denken dat zij de allergrootste grappenmakers zijn en oké achteraf kunnen wij er allemaal ook wel om lachen. Maar die nachtconcerten, bouillonblokjes onder de douchekop en zout in de melkpoeder zijn jullie nog niet vergeven jongens!

Wat was het lekkerste dat jullie hebben gegeten?
Haha, die avond dat de leiding was vergeten dat er niemand op de lijst stond om te koken was denk ik het allerbeste. Toen hebben we patat en snacks gehaald bij de cafetaria om de hoek. Of die ene keer dat we ook patat hadden maar dan met kippenvleugels: dat was ook wel een goeie.

Welke bekende Nederlandse celebrity zou een Alpha – Youth moeten gaan volgen?
Haha wat een vraag. Ehh Anouk?

‘In een groep vrienden is het lastig om zomaar over God te hebben, bij Alpha krijg je daar kans voor!’

Waar zouden jullie als groep naartoe op vakantie willen gaan?
Aangezien twee van onze leiding al heel goed waren in ons jaloers maken over Aruba lijkt het ons wel een goed plan dat zij ons daar een keer mee naar toe nemen!

Waarom moeten alle jongeren van Nederland een Alpha – Youth willen volgen?
Het is heerlijk om even je mening te kunnen delen en het samen over God te hebben. In een vrienden groep is het, in onze beleving, wat lastig om daar zomaar een gesprek over te voeren en met een Alpha krijg je daar de kans voor! Ook is het ontzettend gezellig en een goede manier om je sociale kringen binnen jouw kerk te behouden!

Meer over dit onderwerp lezen?