Alpha – Youth Ridderkerk: ‘Iedereen heeft inmiddels goed getrainde lachspieren’

Wat leuk dat wij ons mogen voorstellen! Wij zijn een Alpha – Youth groep uit Ridderkerk, maar onze deelnemers en leiders komen ook uit de omgeving van Ridderkerk. Zo hebben we deelnemers uit Barendrecht, Dordrecht en Rotterdam. Onze groep bestaat uit dit moment uit 15 hele gezellige mensen, waarmee we elke donderdagavond samenkomen!

Wat is er zo leuk aan jullie groep?
Het leukste aan deze groep is de afwisseling, het is nooit te voorspellen wat er op een avond kan gebeuren. Saai kan je deze groep dus zeker niet noemen! De sfeer is eigenlijk altijd goed, iedereen bij Alpha – Youth Ridderkerk heeft inmiddels goed ontwikkelde lachspieren! Zo wordt de droge humor tijdens het eten door de groep wel één van de hoogtepunten genoemd, haha!

‘Johan kan hard om zijn eigen grappen lachen, waardoor de groep ook in de lach schiet’

Wie is de leukste/gekste leider en waarom?
Bijna in koor zegt de groep: JOHAN! De reden is voor ons allemaal wel duidelijk, Johan kan kostelijk om zijn eigen grappen lachen (waardoor de groep ook in de lach schiet, zelfs als de grap totaal niet grappig is)! Als er iemand behoefte heeft aan wat grappen in zijn leven, neem dan contact op met Johan 😉

Favoriete spelletje? (of Icebreaker)
De speeddates als icebreaker vindt de groep erg leuk. Je leert iedereen op een leuke manier goed kennen, waardoor je steeds beter een band op kan bouwen. Verder laten onze deelnemers zich makkelijk in andermans armen vallen met de ‘trust fall’, zie onze Facebookpagina voor het bewijs daarvan!

‘De stilte opdracht maakte indruk op ons allemaal’

Wat was een tof moment gedurende jullie Alpha – Youth?
Het weekendje weg met z’n allen is toch wel het hoogtepunt van de Alpha. De toffe gesprekken, de gezelligheid, de openheid, het kletsen rondom het kampvuur en de activiteiten maken het weekend een enorm succes. Zo werd ook het stiltemoment van het weekend genoemd als een van de mooie momenten. Tijdens één van de avonden op het weekend organiseren we een activiteit waarin de deelnemers allemaal in stilte een aantal opdrachten uitvoeren. De opdrachten gaan allemaal over je relatie met God of je relatie met anderen. Deze opdracht maakt vaak indruk op ons allemaal, hierdoor merken we hoe fijn het is om soms in de stilte over dingen na te denken!

 

Wie is de grootste grappenmaker in de groep?
Dit seizoen hebben we een echte jut en jul in onze groep, namelijk twee neefjes waarbij het je niet lukt om niet in de lach te schieten door opmerkingen die ze maken of acties die ze hebben! Zo troffen we de tweede morgen van het weekend opeens drie lege bedden aan (grappenmaker Johan was ook van de partij). Zouden ze naar huis zijn gegaan zonder iets te zeggen? Maar nee hoor, ze hadden de warmte van het kamphuis verruild voor de buitenlucht door in een van de tipitenten te gaan slapen op het terrein. En ook tijdens de cursusavonden lijkt het net of die twee steeds iets van plan zijn, we houden ze goed in de gaten, haha!

Dave Roelvink: als je dit leest, je bent van harte welkom!

Wat was het lekkerste dat jullie hebben gegeten?
Hier hoefde niemand heel lang over na te denken. We worden elke avond verwend door hele lieve kokers, maar het allerlekkerste vond de groep de shoarma, de mini pizzaatjes en de pannenkoeken. Wat een luxe hebben wij he?

Welke bekende nederlandse celebrity (vlogger/zanger etc) zou een Alpha – Youth moeten gaan volgen?
Iedereen wilde wel een andere BN’er toevoegen aan onze groep, dus we hebben maar besloten dat elke BN’er bij ons mag aansluiten. Stiekem zou dat voor ons heel goed uitkomen voor de promotie van het volgende seizoen 😉 Dus Dave Roelvink, als je dit leest: je bent van harte welkom!

‘Je vertrekt aan het einde van het seizoen met nieuwe vrienden!’

Waar zouden jullie als groep naartoe op vakantie willen gaan?
Wij zouden als groep graag een reis naar Israël maken om te zien waar Jezus op aarde heeft geleefd en om te zien waar de verhalen vanuit de Bijbel zich afspelen. Dat lijkt ons erg indrukwekkend.

Waarom zouden jullie alle jongeren van Nederland aanraden een Alpha – Youth te volgen?
De deelnemers geven aan dat een Alpha cursus ontzettend leerzaam is, maar niet opdringerig. Je mag komen zoals je bent en je mag ook alles zeggen wat je denkt. De cursus is laagdrempelig, begrijpbaar, maar vooral ook heel erg gezellig. Je komt binnen in een groep met mensen die je vaak niet kent en je vertrekt aan het einde van het seizoen met een aantal nieuwe vrienden!

 

Meer over dit onderwerp lezen?