'Ik leerde dat alles mogelijk is als je echt gelooft.'

Amin
Amin ging van de islam naar het christendom bij Alpha Youth

Amin: 'Ik leerde dat alles mogelijk is als je echt gelooft'

Amin wordt opgevoed als moslim. Omdat het thuis niet zo lekker loopt, logeert hij veel in een gezinshuis in Bergambacht. Daar maakt hij kennis met het christelijk geloof. Als hij in 2012 meegaat met een christelijk kamp, kiest hij voor Jezus.

“Ik was heel erg op zoek toen. Op kamp bad ik voor het eerst. Ik vroeg aan God of, als Hij bestond, Hij iemand een handstand kon laten doen. En dat gebeurde! Toen ik later die jongen vroeg waarom hij die handstand deed, vertelde hij dat hij het gevoel had dat hij dat moest doen. Het klinkt misschien een beetje raar, maar voor mij bevestigde die handstand dat God bestaat.”

Geheim


Na kamp houdt Amin nog twee jaar geheim dat hij nu christen is. Hij vindt het moeilijk om aan zijn familie te vertellen omdat hij bang is dat ze hem zullen veroordelen. “Het verschil tussen christenen en moslims is dat je als moslim meer goede dan verkeerde dingen moet doen om in de hemel te komen. Als christen is er vergeving doordat Jezus voor onze fouten is gestorven. De prijs is betaald.”

''Toen bleek dat ik niet de enige was die veel heeft meegemaakt.''

In 2016 begint Amin aan Alpha Youth in Schoonhoven. Aan het begin vindt hij het best wel lastig om mee te komen, vooral in de groepjes. “Ik zat met oudere gasten die het allemaal al snapten. Daarom zei ik de eerste keren niet zoveel. Tot we op een avond Over de Streep gingen doen. Toen bleek dat ik niet de enige was die veel heeft meegemaakt.” Toch zijn er dingen waar hij tegenaan blijft lopen. “Ik was nog best wel boos op God. Waarom ontdekte ik nu pas het christelijke geloof, terwijl al die anderen het allemaal met de paplepel hadden ingegoten gekregen?”

Gebedsgenezing


Ondanks zijn frustraties naar God toe, gaat hij toch door met Alpha Youth. Tijdens het Alpha Youth-weekend maakt hij voor het eerst gebedsgenezing mee. “Ik was daarvoor best wel kritisch daarover, ik wilde het eerst zien voor ik het geloofde. Maar die dag leerde ik dat als je echt gelooft, alles mogelijk is.”

Licht


Nu hij terugkijkt op de Alpha Youth, zijn er wel dingen verandert voor hem. “Ik ben God anders gaan zien. Eerst gaf ik Hem de schuld dat ik het best wel moeilijk heb gehad als kind, maar nu ben ik daar dankbaar voor. Anders had ik God nooit gevonden. Als je gefrustreerd bent over de manier waarop je leven nu gaat, haal dan kracht uit je pijn en verdriet. Het brengt je dichter bij God. Hoe diep je ook in de put zit, er zit licht vanbinnen in jou. Dat is God die Zijn liefde aan jou wil geven. Hij is een vader voor je en zal dat altijd zijn.”

Ook meedoen met Alpha Youth?

Vind een cursus bij jou in de buurt!