'Het geloof is de grootste onzin die er is!'

Robbie
19 jaar
Robbie had een bijzondere ontmoeting tijdens het hardlopen

'Het geloof is de grootste onzin die er is!'

Robbie Tabak (19) is een nuchtere, Hollandse jongen. Hij groeit op in een prettig gezin in een klein dorpje aan de Zeeuwse kust. Toch is hij lange tijd niet honderd procent gelukkig.

Robbie is niet christelijk opgevoed, maar zijn vader is wel gelovig en Robbie gaat naar een christelijke basisschool. Als hij ouder wordt, ontdekt Robbie dat hij ondanks zijn fijne jeugd toch wat mist in zijn leven; echt honderd procent gelukkig is hij niet.

Geluk zoeken

“Ik ging geluk zoeken op de verkeerde plekken. Dat maakte me soms eventjes gelukkig, maar ’s morgens kwam dan de kater.” Naast bier en feestjes brengt Robbies zoektocht naar geluk hem in Nieuw-Zeeland, Australië en Thailand. Maar zelfs aan de andere kant van de wereld ligt geluk niet voor het oprapen voor hem.

Hard lopen

Dat verandert als hij op een ochtend tijdens het hardlopen iemand tegenkomt die hem vraagt of hij in God gelooft. Robbie: ‘Ik heb altijd gezegd dat geloof de grootste onzin is die er is.’ Maar de ontmoeting zet hem aan het denken en nog diezelfde avond komt hij tot de conclusie dat God echt bestaat. Om meer te weten te komen over het geloof volgt Robbie Alpha Youth in Middelburg. Naast dat hij daar veel leert over God en de Bijbel, maakt hij er ook nieuwe vrienden.

''Ik denk dat je het pas gaat begrijpen als je Jezus leert kennen.''

Robbie vertelt dat hij pas goed gaat begrijpen wat hij al die tijd heeft gemist als hij Jezus in zijn leven toelaat. Jezus verandert zijn leven en vult zijn hart met geluk. “Het is moeilijk uit te leggen en te begrijpen. Ik denk dat je het past echt gaat merken op het moment dat je Jezus leert kennen.”

Impact op familie

Niet alleen in zijn eigen leven heeft het geloof een groot verschil gemaakt, maar ook het leven van zijn familie verandert. Nadat Robbie is gaan geloven, gaat ook zijn vader weer naar de kerk en overweegt zijn zus een Alpha te gaan volgen.

Benieuw naar Alpha Youth?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!