'Ik wilde meer aandacht aan God geven en minder aan Instagram.'

Lucca
Lucca zit zes uur per dag op haar telefoon

'Ik wilde meer aandacht aan God geven en minder aan Instagram.'

Zes uur per dag op Snapchat, Instagram, TikTok en Pinterest: voor Lucca is dat normaal. ''Het voelt voor mij altijd erg dubbel. Aan de ene kant vind ik het leuk maar aan de andere kant vind ik het soms zonde van mijn tijd en denk ik dat ik mijn tijd beter kan gebruiken...''

Waarom zit je zo lang op social media?

”Social media gebruik ik vooral voor contact met mijn vrienden en om inspiratie op te doen. Ik merk dat het veel makkelijker is om even op Instagram te gaan dan de Bijbel te gaan lezen en dat vind ik soms wel erg jammer.”

Lucca is christelijk opgevoed, maar zat toch met een belangrijke vraag rondom het geloof. Daarom besloot ze mee te doen met Alpha Youth. ”Voordat ik aan Alpha Youth begon was ik vooral op zoek naar mijn eigen weg in het geloof. Ik zat met de vraag: hoe kan ik zelf echt gaan geloven zonder mijn ouders?”

Wat vond je van Alpha Youth?

”Alpha Youth vond ik erg leuk en het was een bijzondere tijd voor mij. Ik heb echt ontdekt hoe het voor mij is om te geloven. Ik ben losser van mijn ouders gaan staan in het geloof en ben zelf gaan werken aan mijn relatie met God. Dit heeft mij erg geholpen in lastige situaties!”

''Weet dat God jou gemaakt heeft, Hij maakt geen fouten. Jij bent volmaakt.''

Wat raad je mensen aan die struggelen met geloof en social media?

”Op sommige momenten maakt social media mij onzeker omdat ik me bijvoorbeeld vergelijk met anderen. Heb jij dat ook? Weet dat God jou gemaakt heeft, Hij maakt geen fouten. Jij bent volmaakt. Vergelijk jezelf niet te veel met anderen op social media en weet dat je waardevol bent voor God!”

Ook meer aandacht aan God geven?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!