'Een leven mét God is zoveel mooier dan zonder.'

Loïs
18 jaar
Loïs ontdekte dat God een plan heeft met haar leven

'Een leven mét God is zoveel mooier dan zonder.'

Naar aanleiding van enthousiaste kerkleiding en de kerkdienst van EO BEAM besloot Loïs om een online Alpha Youth te gaan volgen. Lois (18): ''Geloven is iets wat je samendoet en waar je elkaar voor nodig hebt. Ik merkte dat ik het heel erg miste in corona-tijd om samen met mensen te praten over het geloof. Daarom volgde ik Alpha Youth!''

Loïs is christelijk opgevoed en was niet per se op zoek naar antwoorden op specieke vragen, maar zij merkte dat haar geloof op een lager pitje stond door corona. ”Ik mis het samenkomen met mensen heel erg. Vrienden uit de kerk, Eline, Marc en Renee, waren heel enthousiast over Alpha Youth. Dat enthousiasme werkte aanstekelijk voor mij’ Ik ging helemaal blanco en zonder verwachtingen naar de avonden. Ik dacht vooral: waarom niet? Lekker aan meedoen, het kan alleen maar goed zijn!”

''Ik zag er elke week erg naar uit!''

Alpha Youth is elke zondagavond, 10 weken lang. ”Eerst klonk dit als heel lang, maar het ging zo snel voorbij: ik zag er altijd heel erg naar uit, dus dat is een goed teken.” Op zo’n avond ontmoette Loïs haar groepje online in verband met de corona-maatregelen. Het groepje van Loïs bestond uit drie jeugdleiders en vier meiden. Eerst werd er gekletst over hoe het met iedereen ging. Daarna keken ze samen het filmpje wat bij die week hoorde en werd daarover doorgepraat.

Geen angst

Elke avond werd er een ander thema behandeld. Loïs: ”Ik vond het heel interessant om mee te denken en praten over de verschillende thema’s en vragen die werden gesteld. Soms had je op een aantal dingen ook helemaal geen antwoord, dus dan merk je dat het echt op geloof en vertrouwen aankomt.” Er zaten verschillende mensen in haar groepje, waardoor Loïs verschillende inzichten opdeed. ”Dat is echt superleuk en interessant om te zien. Ons groepje was ook heel erg open naar elkaar toe en de sfeer was ontzettend goed onderling. Er was geen angst om dingen te delen. Iedereen kon zeggen wat hij of zij wilde.”

''Voor Alpha Youth bad ik nooit in mijn eentje.''

Voordat Loïs mee had gedaan aan Alpha Youth, merkte zij dat ze meer met het geloof wilde doen. ”Ik heb zelf heel erg het verlangen om meer met het geloof bezig te zijn en om meer van God te zien in het dagelijks leven. Nu Alpha Youth erop zit, merk ik dat het bijvoorbeeld een minder grote opgave is om te bidden. Ik deed dat voor Alpha Youth nooit in mijn eentje en nu probeer ik om dat wel te doen. Ik wil het geloof meer centraal zetten dan het eerst stond.”

Leven mét God

Ook leverde Alpha nieuwe inzichten op. Zo zei iemand uit haar groepje dat zij echt alles met God deelt en dat zij ook bepaalde dingen van God verwacht. ”Je mag alles aan God vragen. Dat inspireerde mij heel erg. Tuurlijk kan ik geen verlanglijstje sturen, maar het is eigenlijk zo bijzonder: God wil een relatie met ons en Hij wil dat we alles met Hem delen. Samen keuzes maken, vragen om antwoorden en deze ook krijgen.” De belangrijkste les die Loïs uit Alpha Youth haalt, is dat God echt een plan heeft met haar leven. ”Een leven met God is zoveel mooier dan een leven zonder God!”

Tenslotte wil Loïs nog wat tips meegeven als je twijfelt om een Alpha te volgen. ”Het is heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben er echt heel enthousiast over en ik zou andere mensen aanraden om je gewoon aan te melden. Door de filmpjes heb je al een aanleiding tot een goed gesprek. Als je twijfelt: sowieso doen! Het kan alleen maar meevallen. En ook online merk je dat God er altijd bij is. Dat merkte ik gewoon, ik word daar zo door geraakt! We hebben een levende God die heel erg van ons houdt en altijd aanwezig is, ook online!”

Ook Alpha Youth proberen?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!