'Ik heb nu leeftijdsgenoten waarmee ik serieus over het geloof kan praten.'

Inez
17 jaar
Inez leerde nieuwe mensen kennen bij Alpha Youth

'Ik heb nu leeftijdsgenoten waarmee ik serieus over het geloof kan praten.'

Inez den Besten (17) miste af en toe leeftijdsgenoten waarmee ze over het geloof kon praten. Tijdens een worshipnight in de buurt krijgt ze een flyer van Alpha Youth in haar handen gedrukt. Ze kende niet veel mensen die gingen, maar toch was ze benieuwd en leek het haar erg leuk om te gaan.

”Ik had niet echt grote twijfels over het bestaan van God. Dat was voor mij wel duidelijk: God bestaat! Een halfjaar daarvoor heb ik me nog laten dopen samen met m’n broertje en mijn moeder in onze Hervormde kerk in Willige Langerak. Op dat moment was ik wel op zoek naar verdieping in het geloof en had ik zin om mensen van mijn leeftijd te ontmoeten die daar ook serieus mee bezig waren.”

Meteen toen Inez hoorde over Alpha Youth kreeg ze zin om te gaan: ”Ik dacht: dat is gaaf, daar wil ik heen! Het leek me leuk om dit met een vriendin uit mijn klas te doen, omdat ik niet alleen wilde gaan. Toen we daar binnenkwamen was iedereen heel aardig en vrolijk. Er waren mensen met wie je meteen een praatje kon maken. Heel spontaan ging dat.”

Groot sneeuwballengevecht

Al vrij snel leert ze nieuwe mensen kennen en voelt ze zich onderdeel van de groep. ”Dat ging best makkelijk. De tweede avond hadden we al één groot sneeuwballengevecht met elkaar. Daarnaast vond ik vooral de icebreakers heel leuk, dat zijn een soort kennismakingspelletjes.”

''Je leert elkaar op een grappige en ontspannen manier kennen.''

”Eén icebreaker begon met dat iedereen van stoel moest wisselen. Iedereen rende langs elkaar heen en we botsten tegen elkaar op. Dat zijn momenten dat je even ontzettend met elkaar kan lachen. Dat breekt letterlijk het ijs, haha! Zo leerde je elkaar op een grappige en ontspannen manier kennen.”

Vooral na het weekendje weg merkte Inez dat deze vriendschappen ook hecht zijn geworden: ”Ik ben vooral heel dankbaar dat ik nu zoveel leeftijdsgenoten heb leren kennen waarmee ik over het geloof kan praten. Samen hebben we mooie dingen beleefd en hebben we een hechtere band.”

Die hechte band heeft Inez nu nog steeds met de groep: ”Zelfs naast de Alpha Youth doen we veel dingen samen. Ik zit in een koffiegroep die elke zondag bij elkaar komt voor de gezelligheid en we hebben een gezamenlijke appgroep. Als iemand zin heeft om even bij het strandje te zitten, dan appt diegene dat. Er is altijd wel een groepje dat gaat.”

Nooit meer bang

Naast toffe vriendschappen neemt Inez nog iets moois mee: ”Ik bad altijd al wel veel, maar alleen in mezelf. Nu heb ik ook geleerd dat je samen kan bidden! Dat is vooral heel fijn en het maakt me rustig. Daarnaast weet ik dat ik bij God altijd om vergeving kan vragen en ik voel mij veilig bij hem. Verder wacht er na de dood nog iets moois op mij, de hemel! Dat alles vind ik nog weleens lastig te beseffen hoor, maar uiteindelijk weet ik: Jezus is bij me, bij hem hoef ik nooit bang te zijn. Alpha Youth heeft mijn leven erg veranderd in een positieve zin en daar ben ik erg blij om. ”

Ook Alpha Youth proberen?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!