'Alpha Youth was een hele gave ervaring!'

Faye
16 jaar
Faye wilde met leeftijdsgenoten over het geloof praten

'Weken na het Alpha-weekend was ik nog steeds bezig met Alpha Youth'

''Ik ben altijd gelovig opgevoed, dus ik ben gewend te bidden en de Bijbel te lezen. Alleen toen ik steeds ouder werd, had ik steeds het gevoel dat ik minder dicht bij God leefde.'' Faye (16) is een creatieve en gezellige meid. Faye: ''Als ik in mijn eentje uit de Bijbel lees, vind ik het moeilijk om zelf echt antwoorden te vinden.'' Faye wilde daar graag met leeftijdsgenoten over praten, daarom volgde zij Alpha Youth.

Faye had veel vragen over het geloof, vragen zoals: ”mag ik ook met al mijn fouten bij God komen? Ben ik wel goed genoeg? Deze vragen zorgden voor onzekerheid.” Een vriendin uit Faye haar kerk had een keer Alpha Youth gevolgd en zij vertelde aan Faye dat Alpha Youth er weer aan kwam. Faye: ”Ik twijfelde nog wel even, want ik wist niet goed wat het was en wat je daar precies zou doen. Diezelfde vriendin vertelde ook dat je er al je vragen kunt stellen, dat je er leert van God én van elkaar. Toen een andere vriendin mij vertelde dat het echt superleuk is, wist ik dat ik een keer moest gaan.”

''Ik kende niemand, maar voelde me al snel op mijn gemak.''

Vertrouwde omgeving

Faye ging eerst naar een proefavond. ”Eerst hebben we gezellig gegeten en daarna kregen we een introductie waarin we leerden wat Alpha Youth precies is. Toen keken we naar het filmpje. Vervolgens gingen we in groepjes uit elkaar om door te praten over het filmpje.” Doordat Alpha Youth in haar kerk werd gehouden, voelde dit al snel als een vertrouwde omgeving. ”Ik kende niemand echt persoonlijk, maar ik zag een paar bekende gezichten van mensen die ook naar mijn kerk gaan. Daarnaast leerde ik al snel nieuwe mensen kennen en voelde ik me snel op mijn gemak.”

Samen eten, samen bidden

Het leukste van Alpha Youth? Daar hoeft Faye niet lang over na te denken: het weekendje weg! ”We gingen met de hele groep een weekend weg om samen na te denken over het geloof. Tijdens het weekendje weg heb ik heel veel vragen kunnen stellen. Samen bidden, samen eten: de hele ervaring is zo gaaf!” Ondanks dat Faye één van de jongsten was, kon ze goed met iedereen praten. Iedereen wilde graag leren en nieuwe dingen opdoen van God.

''Het maakt niet of je kerkelijk of niet-kerkelijk bent.''

Alpha Youth heeft Faye geholpen met het beantwoorden van vragen. ”Sommige vragen gaan echt tussen God en mij, zoals het zoeken van mijn taak op deze aarde. Alpha heeft mij echt geholpen met het zoeken naar antwoorden of het beantwoorden van bepaalde vragen. Doordat de sfeer zo fijn is, praat je heel open over God. Iedereen heeft hetzelfde doel en het maakt het niet uit of je kerkelijk of niet-kerkelijk bent. We zijn allemaal zoekende. Dat zorgt ervoor dat je echt goed met elkaar kunt praten.”

Ook is het leuk om in contact te komen met andere mensen. Zo is Faye nog een keer naar de bioscoop geweest met een vriendin die zij heeft leren kennen via Alpha Youth, heeft ze een keer gegeten bij een vriendin en appt ze nog steeds mensen van de groep.

Na-Alpha-kick

”Weken na het Alpha-weekend was ik nog steeds bezig met Alpha Youth: ik had een soort van na-Alpha-kick!” Ze merkt dat ze dichtbij God is gekomen door Alpha Youth en dat dit echt heeft geholpen met de onzekerheid in het geloof en met alle vragen.

''Door corona heb ik soms minder zin in Bijbellezen.''

Alpha Youth in coronatijd
Faye vertelt dat haar geloofsleven door corona wel anders is. Zo vertelt ze dat ze soms minder zin heeft in Bijbellezen en dat corona ook veel vragen bij haar oproept, zoals waarom zijn er zoveel mensen ziek en wat kan je als christen het best doen in deze tijd? Door corona is het voor Alpha Youth helaas niet mogelijk om de cursus in real life te geven. Daarom doen ze dit nu online. Faye: ”Online is het ook echt heel leuk. De filmpjes op zich zijn al interessant en leerzaam om te kijken en om erover na te praten. Ik zou het zeker aanraden!”

Nieuwsgierig geworden naar Alpha Youth?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!