'Er zijn zoveel geloven, waarom is dit geloof dan juist goed?'

Debora, Daphne en Alice
19 jaar
Debora, Daphne en Alice leerden elkaar kennen op Alpha Youth

'Er zijn zoveel geloven, waarom is dit geloof dan juist goed?'

Debora (19), Daphne (19) en Alice (18) kenden elkaar niet, totdat ze alle drie Alpha Youth gingen volgen. ''We wisten niet van elkaars bestaan af!'' Toen de meiden bij elkaar in het groepje werden gezet, was er gelijk een klik. Daphne en Debora kenden al wel mensen die ook naar Alpha Youth gingen, maar Alice kwam alleen. ''Ik vond het echt heel spannend, omdat ik niemand kende. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat het hier echt heel gezellig is!''

Alle drie hadden ze een hele andere reden om Alpha Youth te gaan volgen. Daphne: ”Ik ben christelijk opgevoed, maar ik wilde graag zelf het geloof ontdekken en mijn geloof persoonlijk maken. Ik wist altijd al dat God bestond, maar toch twijfelde ik soms nog. Er zijn zoveel geloven, waarom is dit geloof dan juist goed? Een vriendin van mij was leiding, dus toen ben ik met haar meegegaan.” Ook Debora kende al mensen die Alpha Youth volgden: ”door corona voelde ik me een beetje eenzaam.” Alice was op zoek naar meer diepgang en om samen met andere jongeren bezig te zijn met het geloof.

''Zo bijzonder: ik twijfel niet meer!''

De meiden besluiten alledrie Alpha Youth te gaan doen. Daphne: ”Bij Alpha Youth heb ik echt bepaalde ervaringen gehad waardoor ik nu weet dat dit hét geloof is. Zo was ik van studie geswitcht en dit had ik helemaal niet verteld aan de leiding. Toen we tijdens het Alpha weekend stille tijd hadden, kwam een leiding naar mij toe. Hij vertelde dat je via een andere weg ook je doel kan bereiken. Dat koppelde ik gelijk aan school. Zo bijzonder: ik twijfel niet meer!”

Debora vertelt dat ze zich niet meer eenzaam voelt en dat ze weet dat God altijd bij haar is. ”Ik vroeg me soms af: waar is God dan? Bij Alpha Youth heb ik God heel vaak mogen ervaren en daardoor heb ik veel bevestiging gehad. Ik heb geleerd wat Gods waarheid is en ik probeer ernaar te leven. Ik sta nu zekerder in het leven, omdat ik weet dat ik Gods kind ben en ik ben me veel bewuster geworden van mijn identiteit.”

Alice merkt dat ze heeft geleerd om soms ook even stil te staan en om te genieten van het moment. ”Ik wil altijd groeien en meer. Hier heb ik juist geleerd dat het soms ook oké is waar je bent. Ik hoef mezelf niet altijd te verbeteren en soms is het goed zoals het is.”

Gezellig én leerzaam

Tijdens een Alpha Youth avond is er een hoop gezelligheid en leer je veel. Elke week is er een nieuw thema aan de beurt. Later op de avond ga je in vaste groepjes uiteen om door te praten over het onderwerp. Alice vertelt dat je tijdens Alpha Youth heel erg bezig bent met de relatie tussen jou en God. ”Je bent hier altijd bezig met God en jou.” Daphne vult aan: ”Het ging echt over dingen zoals het aanbidden van God en hoe je God mee kan nemen in je leven. Dit gaat veel dieper dan alleen feitelijke kennis’. Debora vond het heel fijn om eerst gezamenlijk wat te horen over het thema en om daarna in groepjes uiteen te gaan. Ook de persoonlijkheid was fijn. ”Af en toe deden ze even een rondje met: hoe gaat het nou echt met je? Dat vond ik echt fijn, want je kunt hier met alles terecht.”

''Het is super chill om eens per week bezig te zijn met God.''

Toen de meiden bij elkaar in het groepje werden geplaatst, groeide er al snel een vriendschap. Doordat je elkaar elke week ziet en je elkaar op een hele andere manier leert kennen, hebben de meiden het gevoel dat ze al veel langer met elkaar omgaan. Debora: ”Bij Alpha Youth ontmoet je nieuwe mensen. Ook is het super chill om sowieso een keer per week bezig te zijn met je relatie met God.” Alice vult aan: ”Het is echt fijn om samen met andere jongeren God te aanbidden en op te zoeken: dat doe ik met mijn andere vrienden niet.” Zo spreken Alice, Debora en Daphne nog weleens af en deden ze na Alpha Youth vaak een drankje.

Gewoon doen!

En wat als je twijfelt om een keer naar een Alpha Youth avond te gaan? Debora, Daphne en Alice roepen tegelijk: ”gewoon doen!” Alice: ”Kom gewoon kijken hoe het is! Iedereen vindt het leuk als er nieuwe mensen komen en je wordt goed ontvangen. Als het niet leuk is, kan je altijd nog stoppen, maar geef het wel een kans. In dit geval geldt: bij twijfel wél doen!”

Ook nieuwe vrienden maken?

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!