Zomer

In het leven met God ga je door verschillende seizoenen, en soms leef je zelf in meerdere seizoenen tegelijk. Zo kan je relatie met God in de zomer zitten, maar tegelijk kan het in je familierelaties winter zijn.

Wat was het nog heerlijk weer! De zomer is zo goed als voorbij, maar we willen het eigenlijk nog niet zien. Ik denk dat als wij het voor het zeggen zouden hebben, we waarschijnlijk een levenslange zomer hadden. Maar helaas is de werkelijkheid niet zo.
Ook in het leven met God ga je door verschillende seizoenen, en soms leef je zelf in meerdere seizoenen tegelijk. Zo kan je relatie met God in de zomer zitten, maar tegelijk kan het in je familierelaties winter zijn.
Een paar maand geleden zat mijn geloofsleven aardig in een sneeuwstorm. Ik snapte het niet meer en het overweldigde me allemaal. Ik wilde zo snel mogelijk verdwijnen uit die storm, wegwezen daar! Maar ik leerde dat God boven de tijd staat. Hoe anders is dat dan hoe wij het in de wereld hebben? Als we voor ons gevoel even stilstaan, moet dat het liefst binnen een week weer over zijn. Maar God staat boven de tijd, en neemt in alle seizoenen de tijd om mij te leren wat ik mag leren.  Dat staat ook zo mooi in de Bijbel, in Prediker: For everything there is a season, and a time for every purpose under heaven.
En juist in de winter heeft God me mooie dingen laten zien, en kan ik, nu de lente in mijn geloofsleven aanbreekt, daar nóg meer van genieten. Hoe vaker de seizoenen voorbij komen hoe beter je ze zult herkennen, en hoe makkelijker het waarschijnlijk wordt om het te accepteren. Vergeet niet dat voor God geen een seizoen verkeerd is! Hij neemt je altijd zoals je bent, en Hij zal daarin ook niet veranderen.

 

 

Moniek Zantinge 2Auteur: Moniek Zantinge
Leeftijd: 23 jaar
Hobby’s: Schrijven, wandelen, schilderen
Website: moniekzantinge.wordpress.com

Welke levensles wil je iedereen meegeven? Change the world with you smile don’t let the world change your smile.

Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof dat er een God is die onvoorwaardelijk van ons houdt en naar ons omziet.