Zijn vrouwen en mannen gelijk?

De afgelopen dagen ging er een artikel op internet rond van Beyoncé. Ze schrijft hierin over de ongelijkheid die er volgens haar nog steeds heerst tussen mannen en vrouwen. Volgens haar is de helft van de werkende bevolking vrouw, maar toch verdienen ze 77% van wat een vrouw verdient. Volgens Beyoncé erg oneerlijk…

Beyoncé maakt zich sterk voor een gelijke behandeling van man en vrouw, en veel mensen zijn het met haar eens. Feminisme is ooit in het leven geroepen om vrouwen gelijke rechten te geven, en dat heeft geholpen! In veel landen mogen vrouwen stemmen, naar school, werken en vrijwel alles doen wat mannen ook mogen. Vrij logisch eigenlijk. Maar er bestaat nog steeds veel feminisme. En dat feminisme vind ik soms best irritant.

Geloof me, ik ben een groot voorstander van gelijke rechten! Maar net doen alsof mannen en vrouwen gelijk zijn, nee, daar geloof ik niet in. Ik denk dat we als mannen en vrouwen anders gemaakt zijn. Met andere talenten, andere kwaliteiten. Natuurlijk is het niet zo dat elke man standaard een harde werker is, en elke vrouw standaard goed voor mensen kan zorgen, maar over het algemeen geloof ik wel dat die verschillen er zijn.

Mijn vriend is bijvoorbeeld een stuk sterker dan ik. En dat vind ik best handig hoor. Want hoe fijn ik het ook vind dat we in heel veel dingen gewoon gelijk zijn, ik vind het ook heerlijk dat hij de boodschappentas voor me wil dragen! Het is een klein voorbeeld, maar ik denk dat het mijn punt wel duidelijk maakt. Wat mij betreft moeten mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben, maar helemaal gelijk zijn ze echt niet.

Wat vind jij? Moet een vrouw achter het aanrecht? Of achter het directeursbureau?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.