Zijn naam is Jezus

Weet jij hoe jij aan je naam gekomen bent? Misschien ben je vernoemd naar je opa, oma, vader of moeder. Het zou ook kunnen dat je een bijbelse naam gekregen hebt of misschien vonden je ouders je naam gewoon mooi. In de tijd van de bijbel was een naam erg belangrijk en die betekende veel.

Zo betekent David ‘geliefde’, Petrus ‘de rots’, Ruth ‘vriendschap’ of ‘vriendin’ en Boaz betekent ‘in hem is kracht’. Deze namen zeggen iets over de personen die ze waren. Jezus kreeg zijn naam op een bijzondere manier. Toen Jozef erachter kwam dat Maria zwanger was wilde hij met haar breken, want het kind was niet van hem. In een droom kwam een engel naar hem toe die hem vertelde dat Maria’s kind Gods eigen zoon is en door een wonder verwekt is. Jozef moet Hem de naam Jezus geven. Die naam heeft God zelf uitgekozen. Het betekent Jahweh redt, dus God redt.

Voor sommige mensen is de naam van Jezus een fijn woord om mee te vloeken. Ik begrijp dat nooit zo goed. Voor christenen is het de mooiste en krachtigste naam die er is. De naam doet wat hij zegt: hij redt. Wanneer je Zijn naam aanroept zal je gered worden. Zo staat dat ook al geschreven in het bijbelboek Handelingen: ‘Door niemand anders kunnen wij worden gered, want zijn naam is de enige op aarde die de mens redding biedt.’

Een andere naam voor Jezus is Immanuël. Die naam werd al honderden jaren voordat Jezus echt geboren was aan hem gegeven. Immanuël betekent ‘God is bij ons’. In die twee namen zit een prachtig verhaal en de kern van waar christenen in geloven. God is bij ons en God redt.

Weet jij wat jouw naam betekent en zegt dit iets over wie jij bent?

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.