Mislukte verkeringen, vrienden die roddelen! Wie kent mij echt?

Daar loopt ze, over de stoffige wegen van Samaria. Ze is alleen. Vind je het gek? Het is midden op de dag: het is veertig graden. De zon staat hoog aan de hemel. Op het heetst van de dag gaan de mensen écht niet de straat op. Behalve deze vrouw. Elke dag gaat ze op dit tijdstip water halen…

Ze doet dit expres, zodat ze niemand tegenkomt. Want ja, de mensen uit het stadje kennen haar wel. Deze vrouw woont nu samen met een man, de vijfde al. Vijf mannen! De mensen roddelen over haar. Kijken haar met de nek aan. Ze schaamt zich en dat terwijl ze zich alleen maar geliefd wil voelen, iemand naast haar wil hebben die onvoorwaardelijk van haar houdt!

Daar loopt ze, door de verlaten gangen van de school. Gelukkig, geen anderen te bekennen. Het liefst wil dit meisje niet gezien worden. Ze heeft hier niet zo’n beste reputatie. Mensen roddelen over haar. Kijken haar met de nek aan. Het meisje weet ook wel waarom. Ze heeft al zoveel vriendjes gehad. Maar telkens ging het fout, werd ze weer gekwetst. Het enige wat ze wil is geliefd en gewaardeerd worden. Onvoorwaardelijke liefde krijgen. Maar het tegenovergestelde is gebeurd. Moet ze zo voor altijd door het leven?

Een ontmoeting!

Als de vrouw uit Samaria bij de waterput komt, ziet ze een man zitten. Ze schrikt, hier had ze niet op gerekend! De man kijkt haar aan, begint tegen haar te praten. Ze staat perplex! Hij weet precies wie ze is, Hij weet zelfs dat ze al vijf mannen gehad heeft. Maar Hij ziet haar staan, wil met haar praten. Deze man is Jezus. Jezus, Die mensen ziet hoe ze echt zijn. Jezus, Die Zich bekommert om mensen die het verprutst hebben. Jezus is Degene die deze vrouw onvoorwaardelijke liefde geeft. Daar kan geen liefde van iemand anders tegenop! De vrouw ontvangt deze liefde en wil daaruit gaan leven.

Hij weet precies wie jij bent

Jezus geeft niet alleen de vrouw bij de waterput Zijn onvoorwaardelijke liefde, Hij wil het ook aan jou geven! Misschien ben je wel dat meisje of die jongen waar mensen over praten. Misschien voel je je zo ongeliefd door mensen in je omgeving. Misschien denk je wel dat niemand naar je omziet. Denk dan eens aan die vrouw bij de waterput. Jezus zag haar! Hij wist precies wie ze was. Jezus weet ook precies wie jij bent. Hij kent al jouw goede kanten, maar ook jouw minder goede kanten. Hij kent jouw verleden. Hij weet waar je nu mee zit. Ondanks al die bagger van je leven en ondanks al jouw fouten en verkeerde keuzes wil Hij Zijn liefde aan jou geven. Wat je ook gedaan hebt en waar je nu ook mee zit. Iemand Die onvoorwaardelijk van je houdt, wie wil dat nou niet?

Maar…ik heb echt iets heel ergs gedaan!

Misschien denk je wel dat Jezus nooit van je zou kunnen houden. Misschien heb je dingen gedaan die niet te vergeven lijken. Maar wist jij dat Jezus liefde ver gaat, zo ver dat het Hem Zijn leven kostte? Jezus gaf Zijn leven…voor jou! Hij verlangt ernaar dat jij naar Hem komt met alles wat jou bezighoudt. Hij wil je vergeven, Hij wil je Zijn onvoorwaardelijke liefde geven!

Onvoorwaardelijke liefde? Zoek het bij Jezus! Ken je Jezus nog niet zo goed maar ben je wel geïnteresseerd? Vraag het de mensen bij Alpha! Zij vertellen je er graag op een relaxte manier meer over!