Zo lastig als een zoektocht naar de Mol

Ja! Eindelijk! Het is maandag. Eindelijk kan ik al mijn klasgenoten uitlachen die op Ruben zaten. En mijn geld innen voor de weddenschappen die ik op Jan heb ingezet. Ik zat vanaf de eerste aflevering van Wie is de Mol al op Jan. En dat mag natuurlijk nu iedereen weten.

Na de finale van Wie Is De Mol op zaterdag ging het bij mij vaak zo. En in mijn middelbare school tijd gingen gesprekken vaak op zo’n soort manier. En dan heb ik het niet over het feit dat ik altijd gelijk had. (Zo zat ik eigenlijk op Simone. Totdat ze afviel…) Maar ik heb het meer over dat je op school het altijd hebt over dingen als Wie Is De Mol. Of over andere oppervlakkige dingen, zoals internet memes, voetbal, irritante leraren, toetsen en ga zo maar door.

Grapjes over de kerk
Allemaal dingen die hartstikke interessant zijn natuurlijk. Maar met mijn vrienden gingen het maar weinig over echt serieuze dingen. En dat vond ik af en toe wel jammer. Over het geloof ging het bijvoorbeeld bijna nooit. Als het over de kerk ging, werden er alleen maar grapjes over gemaakt.

‘Geloof is altijd een beetje een ongemakkelijk onderwerp’

Ik was eigenlijk wel benieuwd wat klasgenoten over God dachten. En of zij ook veel twijfelden. Voor mij was het geloof in God namelijk af en toe net zo lastig als de mol ontdekken in Wie Is De Mol. Maar op een of andere manier was het geloof altijd een beetje een ongemakkelijk onderwerp.

Herkenbaar?
Ik ben wel benieuwd of mensen die dit lezen zich daarin herkennen. Als dat zo is, laat dan op Facebook of Instagram een priveberichtje achter. Of stuur een berichtje naar me door hier te klikken. 

Voor mij persoonlijk was Alpha – Youth een plek waar ik voor het eerst heel gemakkelijk met leeftijdsgenoten over het geloof en mijn twijfels kon praten. Het was voor mij ook een plek waar ik meer leerde over een persoonlijk geloof met God. En op die manier werd het geloof voor mij een stuk begrijpelijker dan zoiets als Wie Is De Mol. En dat wens ik iedereen toe.

Meer weten over Alpha – Youth? Klik hier.

Meer over dit onderwerp lezen?