Wat zou jij kiezen?

Stel je eens voor. Je krijgt de kans om één ding opnieuw te doen. Jij mag de tijd terug te draaien en één ding kiezen dat nooit gebeurd zou zijn. Het mag iets zijn uit de geschiedenis of iets uit je eigen leven. Daardoor zou je de wereld een stuk beter kunnen maken. Wat zou jij kiezen? 

Je zou kunnen kiezen voor iets ‘kleins’ door die ene ruzie van vroeger goed te maken. Of je helpt die ene persoon die je toen niet wilde helpen. Je kan ook groter denken en zorgen dat de MH17 nooit was neergestort of nog groter, dat de tweede wereldoorlog nooit had plaatsgevonden. Wat zou jij kiezen?

Wat ik zou doen weet ik niet. Misschien zou ik egoïstisch zijn en iets kiezen wat vooral goed uitpakt voor mijzelf. Waarschijnlijk kiest iedereen wel wat anders en heeft iedereen daar zijn eigen redenen voor. Maar zou het niet makkelijker zijn om datgene te kiezen waarmee in één klap al het slechte uit de wereld zou zijn?

Helemaal aan het begin van deze wereld is het mis gegaan. Vanaf het moment dat Adam en Eva er heel bewust voor kozen om ongehoorzaam aan God te zijn was er kwaad in de wereld. Daarvoor was alles goed. Geen oorlog, geen ziekte, geen pijn, geen verdriet. Alleen maar vreugde, blijdschap en liefde. Je kan je amper voorstellen hoe dat geweest moet zijn.

Je zou er dus voor kunnen kiezen om dat weer goed te maken. Dat Adam en Eva niet van de verboden vrucht hadden gegeten en alles nog steeds was zoals toen. Dus geen oorlog, geen ziekte, geen pijn en geen verdriet en wel vreugde, blijdschap en liefde. Helaas kunnen we helemaal niet kiezen om iets te veranderen in de geschiedenis. Wat gebeurd is, is gebeurd. Maar het is wel goed om er af en toe bij stil te staat en te beseffen hoe het had kunnen zijn. Dit filmpje laat dit ook zien.

We kunnen de geschiedenis niet veranderen, maar we kunnen wel onze eigen toekomst bepalen. Er komt namelijk een tijd dat al die slechte dingen daadwerkelijk weg zijn. Dat we leven zonder zorgen en ultiem gelukkig zijn. Jezus biedt ons zo’n leven aan en het enige dat we hoeven te doen is daarvoor kiezen, kiezen om in hem te geloven. Kies je daarvoor, dan houdt het leven niet op bij de dood. Dan kun je eeuwig bij Hem wonen.

Wat kies jij?

“Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.” (Johannes 3:16)

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.