Wat zijn tarotkaarten?

Toen mijn favoriete personage in één van de series die ik altijd volg naar een waarzegster ging en als tarotkaart de kaart ‘dood’ kreeg, kreeg ik meteen een naar gevoel. Wat houdt een tarotkaart precies in? Ik zocht het op.

Een klassiek tarotspel bestaat uit 78 tarotkaarten: 22 figuurkaarten, die de grote thema’s uit het leven vertegenwoordigen, de grote arcana. Vervolgens heb je 56 tarotkaarten die de gebeurtenissen van alle dagen vertegenwoordigen, de kleine arcana. De kleine arcana kaarten bestaan uit vier kaartkleuren en vier persoons- of figuurkaarten. De kaartkleuren worden vaak geassocieerd met de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Sommige kaartspellen bevatten twee extra kaarten, waarheid en intuïtie.

Het spel zelf is waarschijnlijk in de 15e eeuw ontstaan in Noord-Italië. Dit ontstond door een aantal extra kaarten aan een al bestaand spel toe te voegen, maar de tarotkaarten werden eeuwenlang slechts gebruikt om mee te spelen. Pas nadat in 1781 Antione Court de Gebelin in zijn boek Le Monde Primitif beweerde dat de kaarten “geheimen van Egyptenamen” zouden bevatten, begon men tarotkaarten te gebruiken voor het voorspellen van de toekomst.

Online kan je gratis tarotkaarten leggen. Ik was nieuwsgierig en legde mijn “tarotkaart van de dag”. Mijn tarotkaart voor maandag 20 januari was de Bekers Koning, met als ondertekst “U moet u meer opstellen en op uw gevoelens vertrouwen.”. Meteen dacht ik aan het tentamen wat ik die ochtend gemaakt had. De antwoorden stonden al online, maar  ik durfde het niet na te kijken. Misschien moet ik op mijn gevoelens vertrouwen, en tóch eens gaan kijken naar die antwoorden.

Geloof jij in tarotkaarten? En heb jij zelf wel eens (online) kaarten laten leggen?

 

 

sharonAuteur: Sharon van der Werf
Leeftijd: 18 jaar
Website: http://thirteenblocks.wordpress.com

Schrijven is lust en leven voor Sharon. Niet zo gek dus dat ze de opleiding journalistiek volgt! Verdere hobby’s van Sharon zijn fotograferen, dansen en uitgaan, en bij concerten staat ze het liefst vooraan met een camera in haar hand.

Geloof je dat er meer is? Ja. Maar ik weet niet wat. Ik geloof niet in een specifieke God of meerdere goden, maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben alleen nog zoekende naar wat dat precies is.