Wat kan ik doen met Kerst?

Kerst is in deze tijd wel een beetje anders. We zochten op wat je met deze kerst kunt doen en hebben het op een rijtje gezet. Hierbij drie Kerst-tips:

Tip 1: Bezoek een kerstdienst online!
Wil jij graag naar een kerk met kerst? Bezoek dan een dienst online. Google even naar wat jouw favoriete kerk in de buurt doet en bezoek de online kerkdienst! Organiseren ze geen dienst? Bekijk dan een van deze mooi georganiseerde diensten:

Tip 2: Trek alle spelletjes uit de kast!
Wij hebben thuis een kast met een volle la spelletjes. Deze la gaat normaal gesproken niet vaak open, maar met kerst zekerweten! Ook de sjoelbak wordt van zolder gehaald. Misschien is het dit jaar weleens leuk om je buren uit te nodigen! Nodig ze uit en daag ze uit hun favoriete spel mee te nemen, wie weet kun je even een weekje ruilen!

Tip 3: Bak er op los en deel uit!
Mijn collega Debora heeft een oven vol koekjes gebakken en uitgedeeld aan de buren. Ze gebruikte dit recept van Youtube. Met een leuk kaartje eraan wordt iedereen blij! Dit is de tijd om de recepten eens uit te proberen die je altijd al had willen uitproberen!

Hopelijk kun je wat met deze tips! Heb jij nog meer leuke tips? Stuur ze in een DM op onze Instagram!

Meer weten over het verhaal achter Kerst?
Het kerstverhaal begon bij de geboorte van Jezus. In de woorden van de wereldberoemde schrijver C. S. Lewis: ‘de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van de aarde, datgene waar het hele verhaal om draait’.

Zou jij daar meer over willen weten? En met anderen hierover in gesprek willen gaan? Dan is Alpha Youth echt iets voor jou. Op Alpha ga je samen met anderen in gesprek over de basis van het christelijk geloof. Of je nu helemaal niks van het christelijk geloof weet, het de afgelopen jaren hebt losgelaten of je geloof graag wil verdiepen: iedereen is welkom op Alpha. 

Ontdek hier meer over Alpha Youth!