Wat is Alpha – Youth?

Een plek waar mensen naar je luisteren. Een plek waar geen vraag te gek is. Dat is Alpha – Youth!

Ken je dat gevoel, dat je je ergens welkom voelt? Dat je samen lekker gaat eten en genoeg redenen hebt om te lachen? Dat je zin hebt om je schoenen uit te trekken en super relaxt in je stoel gaat zitten? Ken je dat gevoel dat iemand je vraagt naar wat je echt belangrijk vindt, en dan ook nog de tijd neemt om naar je te luisteren? Dat je nieuwe vrienden maakt, doordat je naar elkaars vragen luistert en samen zoekt naar antwoorden?

Heel veel jongeren zullen dit gevoel herkennen. Het is het gevoel dat je kan krijgen als je meedoet aan een Alpha – Youth. Een plek waar je meer dan welkom bent en waar mensen willen luisteren naar jouw verhaal. Alpha – Youth is een plek waar je samen met andere jongeren nadenkt over allerlei thema’s die iets te maken hebben met geloof en je levensvragen. Een plek waar je andere jongeren ontmoet en waar je kan genieten van gezelligheid en lekker eten.

Ik herken zelf dat gevoel. Ik was een jaar of 17 en vroeg me af hoe het kon dat er zo veel nare en ingewikkelde dingen gebeurden in de wereld en in mijn leven. Ik vroeg me af wat dan precies de bedoeling van mijn leven is en waar ik voor wil gaan. Zo kwam ik terecht bij een Alpha – Youth in mijn woonplaats. De eerste avond herinner ik me goed. De zenuwen zakten al snel af, ik voelde me thuis. Ik had plezier en ondanks dat ik niemand kende, waren er genoeg mensen om mee te kletsen. In het groepje kon ik mijn vragen kwijt en kon ik rustig luisteren naar wat anderen vertelden. Aan het einde van de avond had ik genoeg redenen om met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis te fietsen!

Door heel Nederland zijn er plekken waar je dit kan meemaken. Je bent van harte welkom! Zoek een Alpha – Youth bij jou in buurt en probeer is of je ook met zo’n glimlach naar huis kan fietsen na zo’n avond!