Wat is Gods plan met mijn leven?

Het idee dat er een plan is waar een stempel met mijn naam op gedrukt staat, beangstigt me soms wel eens. De Bijbel staat vol met teksten over Gods plan met ons en dat vind ik aan de ene kant prachtig, maar aan de andere kant ook wel een beetje eng. Want hoe kom ik er op tijd achter wat Zijn plan is met mijn leven?

Vaak vind ik het ontzettend lastig om erachter te komen welke kant God me op probeert te sturen. Zijn mijn oren wel goed genoeg om Zijn ‘stem’ te verstaan? Hoor ik Zijn antwoord wel op tijd wanneer ik een knoop moet doorhakken? Ik wil het liefst zelf een beetje de touwtjes in handen houden. Want je volledig overgeven en daarmee vertrouwen op Zijn plan met jou, dat is nogal een stap!

‘Welke studie moet ik kiezen?’

Vertrouwen
Misschien wel de lastigste, maar tegelijkertijd ook de beste keuze die je in je leven kan maken. Want wanneer je steeds weer op Hem vertrouwt, mag je er verzekerd van zijn dat God Zijn plan met jou zal doorzetten. Voor welke studie moet je gaan? Is je partner ook degene die God voor je in gedachten heeft? Moet je wel of niet solliciteren voor die baan? Hoe moeilijk het soms ook is, vertrouw erop dat Hij ervoor zorgt dat het zal gaan, zoals Hij het wil.

Hoop
Wat Zijn volgende stap in het plan met mij is? Geen idee. Maar ik geloof wel dat God altijd genoeg licht schijnt om de volgende stap te kunnen zien. En dat Hij ons hoe dan ook een hoopvolle toekomst zal geven. Hoe onvoorspelbaar en onduidelijk de toekomst ook is, één ding is zeker. God is erbij en heeft het beste met ons voor. Dat betekent niet dat het je als christen altijd voor de wind zal gaan, maar dat Hij belooft je er in ieder geval bij te gaan helpen.

‘Gods stem is krachtig genoeg om zeeën te kalmeren’

Wanneer je dus echt op God vertrouwt, hoef je je geen zorgen te maken over jouw toekomst. ‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer.’ (Bijbel, Jeremia 29 vers 11) Er staat niet: ‘Mijn plan met jullie staat vast, maar alleen als jullie…’ Nee, het plan staat vast. En waar Gods stem krachtig genoeg is om zelfs de zeeën te kalmeren, zal Hij er ook zeker voor zorgen dat jouw oren diezelfde stem kunnen verstaan.

Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. (Bijbel, Jeremia 29 vers 11)

Meer weten over deze God die een plan voor je heeft? Volg een Alpha – Youth, daar mag je heel veel leren en ontdekken samen met andere jongeren!

Meer over dit onderwerp lezen?