Wat als Jezus niet aan het kruis gestorven was?

Wat als? is een komisch programma waarin het leven met een vette knipoog getoond wordt. Een scene uit dit programma gaat over de vraag: Wat als Jezus niet aan het kruis gestorven was? Bekijk hier wat de makers denken wat er dan gebeurd zou zijn.

Dit moet je natuurlijk niet te serieus nemen, maar de vraag is interessant. Ik wil proberen uit te leggen waarom het zo nodig was dat Jezus voor ons stierf.

God schiep de aarde en de mens perfect. Toch waren Adam en Eva ongehoorzaam aan God en zij moesten gestraft worden. Een rechter die een dief laat lopen is geen goede rechter en zo is het ook met God.

Sindsdien is geen enkel mens helemaal goed geweest en heeft iedereen dingen gedaan die God liever niet heeft. Zondigen dus. Zondigen is niet alleen iemand vermoorden of verkrachten, maar ook liegen, stelen of haten. Hier houdt God niet van en door die zonden verdienen we de dood.

Dat klinkt allemaal ontzettend somber, maar gelukkig is er goed nieuws! God offerde zijn bloedeigen zoon, Jezus, op voor ons. Door hem naar de aarde te sturen gaf God ons een redder van de zonde. Jezus zondigde nooit en hing volkomen onschuldig aan een kruis. Hij is de perfecte plaatsvervanger. Hij nam de straf op zich die wij verdienen.

Door wat Jezus gedaan heeft wil God ons vergeven en hebben wij een mooie toekomst voor ons liggen. Het is dus ontzettend belangrijk dat Jezus aan het kruis gestorven is.

Geloof jij dat Jezus voor jou is gestorven (en ook weer is opgestaan)?

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.