Wanneer is een film fout?

Twijfel je wel eens of een bepaalde film goed is om te kijken? Wat mag wel en wat mag niet? Films of programma’s op tv met seks, drugs, geweld of tovenarij zijn de orde van de dag. Persoonlijk vind ik het altijd moeilijk om de grens te bepalen van wat wel en niet kan. Want wanneer is een film fout?

Ik ben een groot fan van Harry Potter. Zowel de boeken als de films vind ik geweldig. Ik zie het als een leuk, spannend verhaal en niet als een duister, gevaarlijk, zondig iets. Een vriend van mij was daar erg verbaasd over. Hij wil juist niks te maken hebben met zulke ‘duivelse’ dingen. We zijn allebei christen, maar toch verschillen onze gedachten over dit soort films enorm. Ook films als Lord of the Rings of Twilight, of humoristische films als American Pie kijkt hij liever niet.

Hij heeft daar bijbelse redenen voor. Zo staat er in Deuteronomium 18 bijvoorbeeld:
“Er mag bij u geen plaats zijn voor mensen die hun zoon of dochter als offer verbranden, en evenmin voor waarzeggers, wolkenschouwers, wichelaars, tovenaars, bezweerders, en voor hen die geesten raadplegen of doden oproepen. Want de Heer verafschuwt mensen die zulke dingen doen.”

Hieruit blijkt dat God de tovenarij verafschuwt, dus zou je kunnen zeggen dat je daarom geen films als Harry Potter moet kijken. Ook staat er in de bijbel dat je je hart en gedachten moet vullen met dingen die van God komen. Dan vallen veel films, programma’s, muziek, websites en boeken al af, omdat ze zijn gevuld met heel veel materiaal dat weinig goeds te bieden hebt. Daarom kan het slim voor je zijn om bepaalde grenzen te stellen.

Maar waar liggen die grenzen? Bij mij liggen die duidelijk heel ergens anders dan bij deze vriend. Ik ben benieuwd naar wat jullie hiervan vinden? Wanneer is een film fout? Waar ligt jouw grens en wat vind je wel en niet kunnen? Is een film als Harry Potter gewoon een leuk verhaal of kan het wel degelijk gevaarlijk zijn om je met zulke dingen in te laten?

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.