Voordat ik doodga: Ricardo

Voor de meesten van ons is doodgaan iets waar we nog lang niet over nadenken. Toch willen we dat in dit topic samen doen. Maar dan wel op een leuke manier! Wat wil jij nog doen voor je doodgaat? Deze week de ‘bucket list’ van Ricardo.

Het lijkt mij fantastisch om nog een vette surftrip te doen. Alle landen afgaan op zoek naar de beste spots. Portugal, Zuid-Afrika, Spanje, Australië, gewoon op zoek en dan lekker surfen. Ik surf al sinds ik jong ben, want ik ben opgegroeid aan het water. Mijn vader heeft het me geleerd dus we gingen vaak samen surfen. Zeker toen ik nog jong was keek ik heel erg op naar mijn pa. En al helemaal als hij dan op zijn surfplank stond. Zelf heeft hij nooit de kans gehad om de wereld rond te reizen, ik ben namelijk geboren toen het nog niet helemaal de planning was… Tja, kan gebeuren natuurlijk.

Mijn vader is vorig jaar overleden aan kanker. En helemaal daarom wil ik zelf graag zo’n reis maken. Het leven is kort weetje. Genieten vind ik erg belangrijk en daarom surf ik vaak. Meestal ga ik naar een meer in Frankrijk of Italië, dat zijn goeie spots om te windsurfen en ook nog redelijk dichtbij. Hopelijk heb ik binnenkort genoeg geld om een busje te kopen. Daar stop ik dan m’n surfspullen in en dan vertrek ik gewoon!

Wil je ook een keer vertellen wat jij nog wil doen voor je doodgaat? Stuur een mail naar m.smit@alpha-cursus.nl.