Vertrouwen op God, hoe doe je dat?

Vroeger dacht ik altijd dat m’n vader de hele dienstregeling van de NS uit z’n hoofd wist. Als we voor een spoorwegovergang stonden wist hij me precies te vertellen of de trein van links of van rechts zou komen. Ook als we dagjes weg gingen met de trein hoefde ik alleen maar achter m’n vader aan te lopen en zo kwamen we op de plek van bestemming…

Overstappen vond ik doodeng en ik snapte helemaal niks van al die borden met tijden en plaatsnamen. In tegenstelling tot m’n vader, papa wist alles. Ik vertrouwde hem volledig en dat was terecht. Mijn beeld over de ‘papa die alles kan en weet’ is natuurlijk wel wat bijgesteld in de loop van de jaren, maar hoe ik destijds op m’n vader vertrouwde, zo mogen wij op God vertrouwen.

”Soms snap ik er niets meer van!”

Soms snap ik niks meer van het leven, of van het plan dat God met mij heeft. Als tentamens weer mislukken, of vriendschappen gaan voorbij, dan denk ik: is dit nou het ideale plan? Mijn opa, van wie ik altijd veel kon leren, zei ooit: “Ik begrijp God niet, maar ik vertrouw Hem wel” Ook al snap je niks van het plan dat God met je heeft, je hoeft alleen maar achter Hem aan te lopen en dan kom je op de plek van bestemming.

Precies op het juiste moment zorgt God dat jij de trein haalt. En wat nou als je hem mist? Dan heeft Hij blijkbaar een ander plan met je. Wat soms tegenslagen lijken, kunnen juist de manieren van God zijn om je verder te helpen. Want God zal altijd op het juiste moment de juiste actie ondernemen.

Heb je vragen hierover? Misschien is het een idee om een Youth Alpha te volgen? Met leeftijdgenoten samen op onderzoek uit naar antwoorden! Check de dichtstbijzijnde bij jou in de buurt! (Type jouw woonplaats hier rechts in het kader en zie waar er eentje in de buurt zit)

Hebreeën 4:16: ‘Telkens als we hulp nodig hebben zullen we barmhartigheid en genade vinden’

Meer over dit onderwerp lezen?