Verstoppertje spelen

Papa kiekeboe! Kiekeboe papa! ‘Als je nou nog een keer kiekeboe zegt ga ik slaan’, denk ik. Niet echt natuurlijk, maar zoveel scheelt het niet. Rennende en gillende kinderen in de trein, ik word daar over het algemeen niet erg vrolijk van. Maar toen de rust weer een beetje was wedergekeerd dacht ik er nog eens over na. Kiekeboe. Verstoppertje spelen.

Hoe vaak spelen we zelf geen verstoppertje? En vaak weten andere mensen niet eens dat ze moeten zoeken. Ze zijn niet op de hoogte van het  feit dat wij ons verstoppen.

Ik denk dat we allemaal zo onze luiken en gordijnen hebben die we dichttrekken als het te moeilijk wordt of als mensen te dicht bij komen. “Hé Moniek, hoe gaat het!” “Ja goed!” “Fijn! Maar hoe gaat het echt met je?” Gordijntje dicht.  Natuurlijk heeft niet iedereen recht op het binnenste van ons hart, maar probeer eens stukjes van je hart te delen met vrienden. Eigenlijk waren die kinderen zo gek nog niet. Als jij je dreigt te verstoppen roep dan ook eens kiekeboe! En laat je vinden.

 

 

Moniek Zantinge 2Auteur: Moniek Zantinge
Leeftijd: 23 jaar
Hobby’s: Schrijven, wandelen, schilderen
Website: moniekzantinge.wordpress.com

Welke levensles wil je iedereen meegeven? Change the world with you smile don’t let the world change your smile.

Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof dat er een God is die onvoorwaardelijk van ons houdt en naar ons omziet.