Verliefd op God

Onze relatie met God wordt vaak vergeleken met een liefdesrelatie. Terugdenkend aan mijn ontmoeting met God, kan ik dat alleen maar beamen. Ik ben verliefd op God, net zoals ik ooit verliefd werd op mijn vriend.

Als ik de dam op kom fietsen en ik door het raam naar binnen kijk, staat mijn vriend al te zwaaien. Ik ben inmiddels al drie jaar kind aan huis bij mijn schoonfamilie, dus op de automatische piloot manoeuvreer ik mijn fiets tussen de vele boerderijkatten door en zet hem in de schuur. Het voelt echt als thuiskomen als ik de deur open en de huiskamer binnenstap. Nadat ik mijn vriend omhelst heb, proberen zijn drie jongere zusjes mij zo snel mogelijk bij hem vandaan te trekken. Mijn schoonzusje (van 4 jaar) wil het liefst dat ik gelijk haar nagels van nieuwe, felroze nagellak voorzie. Hoofdschuddend slaat mijn vriend dit gade.

Dit tafereel was drie jaar geleden wel anders. Mijn kersverse vriend en ik weken geen moment van elkaars zijde. Samen op de bank, lange wandelingen en romantische blikken tekenden de eerste drie, vier maanden van onze verkering. Die koortsachtige verliefdheid, de vlinders in de buik… die zijn over. Ze hebben plaatsgemaakt voor liefde en vriendschap. Nog steeds laait die verliefdheid wel eens op, maar onze relatie is minder ‘springerig’.

Onze relatie met God wordt vaak vergeleken met een liefdesrelatie. Terugdenkend aan mijn ontmoeting met God, kan ik dat alleen maar beamen.

Ongeveer twee jaar geleden leerde ik God kennen. Mijn vriend en mijn vriendinnen hadden mijn interesse gewekt en ik was op zoek gegaan naar God, die zij ‘God van liefde’ noemden. Toen ik Hem leerde kennen, en ook tijdens mijn zoektocht daarvoor, veranderde mijn leven. Mijn relatie met God begon zich langzaam te vormen en had de kenmerken die ik al eerder bij mijn vriend had ervaren. De eerste tijd was ik enorm enthousiast en leergierig, las ik gretig in de Bijbel wanneer ik maar kon en stelde ik mijn vriend en vriendinnen veel vragen. Mijn eerste kennismaking met God was een soort verliefdheid.

Langzaam veranderde dit echter in een meer solide basis, waarin ik echt op God leerde vertrouwen. Want hoewel verliefdheid erg fijn klinkt (en ook is!), kan ze vaak nog erg onzeker zijn. Ik ben misschien niet altijd meer zo leergierig als eerst, maar mijn vertrouwen in God is des te meer gegroeid.

‘Joehoe? Kom je mee naar buiten?’ mijn vriend zwaait met een hand voor mijn gezicht. Ik knipper met mijn ogen. Mijn schoonzusjes hebben de nagellak de rug toegekeerd en zich gewijd aan de zorg voor hun poppen. Hij steekt zijn hand uit.
‘Zin in een romantische wandeling?’ vraagt hij.
Ah, de vlinders. Soms zijn ze toch wel erg fijn…

Ben jij wel eens verliefd op God? Of heb je hem anders leren kennen? Herken jij ook de deze verschillende ‘fasen’ in je relatie met God?

 

 

Amber BakkerenAuteur: Amber Linde Bakkeren
Leeftijd: 21
Website: Grannyshouseofbooks.nl
Wat is het belangrijkste in je leven? Mijn familie, vriendinnen, vriend en mijn geloof.
Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof in de God van hemel en aarde, van liefde en genegenheid. En ik geloof dat Hij altijd bij ons is, waar we ook gaan, waar we ook staan.