Tips voor het schrijven van een blog

Doe jij al mee met onze blogwedstrijd? We geven je vandaag tips voor het schrijven van een blog. Snel lezen en meedoen om een Ipad mini te winnen!

Schrijf over iets wat jij interessant vindt.
Een blog schrijven kan best lastig zijn, daarom is het verstandig om over iets te schrijven wat je zelf interessant vindt. Dat kan een probleem zijn dat je met een vriend of vriendin hebt gehad, of misschien ruzie met je ouders, misschien ben je wel benieuwd naar het verklaren van dromen, of heb je een bijzondere mening over bijvoorbeeld eten. Schrijf erover!

Maak korte zinnen en gebruik alinea’s.
Je schrijft een blog voor internet, en dat werkt gewoon anders dan een tijdschrift of boek. Het is daarom belangrijk om vooral korte zinnen te maken. Kies ook voor veel alinea’s, en bij lange stukken tekst is het slim om tussenkopjes te gebruiken.

Kies één onderwerp.
Als je met iemand praat kan je vrij snel van het ene onderwerp naar het andere gaan. In een blog moet je dat vooral niet doen! Probeer je echt heel streng aan het onderwerp te houden en maak dat ook zo klein mogelijk. Schrijf je bijvoorbeeld over relaties? Kies dan één soort relatie, en dan binnen die relatie een bepaald probleem. Schrijf je over sport? Schrijf dan bijvoorbeeld hoe je beter wordt in het schieten van de bal, en niet over beter worden in voetbal.

Verzin een goede titel.
Een goede titel is op internet om twee redenen belangrijk. Allereerst omdat je wilt dat mensen je blog lezen. Het moet dus een interessante, uitdagende titel zijn. Als tweede is het belangrijk dat je blog goed gevonden kan worden met een zoekmachine. Het is dus belangrijk dat je goed omschrijft waar je blog over gaat. Dus bijvoorbeeld: ’10 tips voor een eerste date’, of ‘dit is hoe je een voetbal beter leert schieten’.

Met deze tips moet het lukken om een goed blog te schrijven. Heb je het af? Stuur hem dan hier in, en maak kans op een Ipad mini!

Hebben jullie nog meer tips voor het schrijven van een blog?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.