Tijd voor God

Geen tijd voor God hebben, dat vind ik zoiets geks. Waarom beweren mensen dat ze geen tijd hebben om te bidden?

Als ik over een zebrapad loop, wil ik alleen het witte raken. Als ik thuiskom van school, scroll ik eerst drie keer door Instagram en Facebook. Als ik een trap oploop, tel ik de treden. Als ik huiswerk heb, is Snapchat mijn grootste SOG (Studie Ontwijkend Gedrag). Als ik M&M’s ga eten, sorteer ik ze eerst op kleur. Als ik naar bed wil, spit ik eerst drie keer mijn kledingkast door om te weten wat ik de volgende dag aan ga doen.

Geen tijd hebben voor God, dat vind ik zoiets geks. Waarom beweren mensen dat ze geen tijd hebben om te bidden? Ik snap dat agenda’s vol zitten, huiswerk schreeuwt om aandacht, of dat je een fanatieke sporter bent, maar ik geloof dat iedereen tijd heeft om te bidden. Iedereen. In weken dat er geen letter meer in mijn agenda past, en ik me afvraag waarom er maar 24 uur (belachelijk weinig!) in een dag zitten, zelfs dan houd ik tijd over.

Ik ben bijvoorbeeld iemand die altijd te vroeg klaar is en overal te vroeg komt. Als ik tijdens m’n ochtendhumeur aan ’t opschieten ben, houd ik altijd tien minuten over voordat ik naar school moet. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik op zulke momenten meestal m’n Facebook voor de derde keer check. En ook als ik moet wachten totdat ik eindelijk de badkamer mag gebruiken, lees ik liever m’n economie samenvatting nog even door. Maar het zou zoveel waardevoller zijn om op zulke momenten even tot rust te komen, en tot God te bidden. Bidden is namelijk zoveel zinvoller dan we denken.

En wat juist in zo’n drukke week het voordeel is van bidden? Het geeft rust. Al je stress en paniek kun je bij Hem kwijt, Hij luistert. Alles kun je vertellen en je zult merken dat je er rustig(er) van wordt. Het geeft mij altijd een fijn gevoel dat God weet waar ik mee zit en dat hij altijd bij me zal zijn. Dus zelfs bij m’n economie tentamen van die dag kan ik God vragen om hulp, hij weet wat er speelt.

Maak jij tijd voor God vrij?