Tijd voor God in een druk leven

Ik heb best een druk leven. Ik volg een HBO-opleiding, ik voetbal, werk, heb een vriendin en wil ook nog graag tijd besteden aan vrienden en familie. In al die drukte vergeet ik God wel eens.

Je herkent het vast wel. De wekker gaat, maar je blijft lekker wat langer in bed liggen. Als je er eenmaal uit komt, moet je je haasten om nog op tijd op school te komen. Tijd om even te bidden, laat staan in de bijbel lezen, heb je echt niet meer. De rest van de dag besteed je aan school, werk, games, vrienden en als je weer in bed ligt klooi je nog even met je telefoon voordat je gaat slapen.

Nu vraag ik me af of God boos is als ik weinig tijd aan Hem besteed. Ik hoop het niet, want dan is Hij vaak boos op me. Ik weet dat Hij van mij houdt, ondanks wat ik doe, maar ik denk dat hij het extra waardeert als ik een stukje tijd aan Hem geef. Wanneer ik bid merk ik dat het me rustig maakt om met Hem te praten. En als ik de dag begin met lezen uit de bijbel denk ik daar vaak later op de dag aan terug.

Maar toch vergeet ik het zo vaak. Hoe geef je God een plek in je leven? Er is zoveel afleiding en zoveel dingen die leuker lijken dan stil worden voor Hem. Ik schreef eerder al dat ik ging proberen om dagelijks uit de bijbel te lezen, maar dat lukt nog lang niet altijd.

Herkennen jullie dit of ben ik de enige? Wat is de gouden tip om elke dag even los te komen van alle afleidingen en tijd te maken voor God?

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.