Schrijf op, die droom!

Dromen. Iedereen doet het, bewust en onbewust. Toen ik me wat ging verdiepen in dromen, kwam ik ontzettend veel verschillende dingen tegen die ook in mijn dromen wel eens voorkwamen. Toeval? Of kan je echt aan de hand van je dromen je toekomst voorspellen en je huidige situatie bepalen? Ik zal drie veelvoorkomende dromen proberen uit te leggen.

Droom je wel eens dat je tanden uit je mond vallen? Niet raar, dit komt erg vaak voor. Dit kan op verschillende manieren gaan. Je tanden vallen bijvoorbeeld uit je mond na slechts een klein tikje, of je tanden vallen in kruimels uiteen. Maar wat betekent het?

  • Sommige mensen zeggen dat tanden staan voor kracht, omdat ze gebruikt worden om mee te bijten, malen en scheuren. In dit geval zou het verlies van tanden staan voor krachteloosheid.
  • Ook wordt gezegd dat dromen over het verlies van tanden gaan over de onzekerheden en hoe je op anderen overkomt. De dromen kunnen voortkomen uit angst over gebrek aan libido en de gevolgen van het ouder worden.
  • Het zou ook kunnen dat deze droom een uitvergroting van je angst om voor schut gezet te worden is, of dat je bang bent dat je jezelf belachelijk maakt in een specifieke situatie. Herkenbaar?

Veel dromen gaan over een ex-vriend/vriendin. Als je in de droom weer samen bent met je ex, zou dat kunnen betekenen dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de relatie met je ex had. Het kan je ook behoeden voor fouten, dat je niet dezelfde fouten moet maken als in je voorgaande relatie. Droom je over de ex van je partner? Dan zou het kunnen dat je jezelf hiermee vergelijkt.

Dromen over vallen komen ook erg vaak voor. Bijna iedereen heeft wel eens een vallende droom gehad. Het is een indicatie van bepaalde onzekerheden en angsten. Je zal het gevoel hebben dat je even niet alles in de hand hebt, wat zowel op je werk als op je relatie kan slaan.

Ik vind het bijzonder hoe deze dromen en verklaringen zo goed kunnen kloppen. Ik herken er ontzettend veel in, en niet alleen in de onderwerpen die ik hierboven heb uitgelicht. Een tip: leg je droom vast! Dit kan in een apart boekje of schrift zijn dat je naast je bed legt, of op je computer zodra je die na het wakker worden gebruikt. Na verloop van tijd ga je meer details onthouden, waardoor ze beter te verklaren zijn.

Denk jij dat je dromen iets betekenen en dat ze een weerspiegeling van de werkelijkheid zijn? Of is dit onzin en is de uitleg van dromen zo breed dat ze wel móéten kloppen? Ik zou graag jouw mening over dit onderwerp willen weten!

 

 

sharonAuteur: Sharon van der Werf
Leeftijd: 18 jaar
Website: http://thirteenblocks.wordpress.com 

Schrijven is lust en leven voor Sharon. Niet zo gek dus dat ze de opleiding journalistiek volgt! Verdere hobby’s van Sharon zijn fotograferen, dansen en uitgaan, en bij concerten staat ze het liefst vooraan met een camera in haar hand.

Geloof je dat er meer is? Ja. Maar ik weet niet wat. Ik geloof niet in een specifieke God of meerdere goden, maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben alleen nog zoekende naar wat dat precies is.