Met griep op de bank: is dit Pasen?

Met buikgriep, koorts, een verzwikte enkel, spierpijn en al wat dan niet ligt mijn zusje op de bank. Ik voel me bijna schuldig om het feit dat ze een half glas water en een droog beschuitje niet eens binnen kan houden terwijl ik mijn havermout moeiteloos wegwerk…is dit misschien wel een stukje van wat Pasen inhoudt? 

Aan het einde van de middag komt mijn moeder terug van haar werk en voelt of Eva nog koorts heeft. Inmiddels is ze wit weggetrokken en heeft ze Netflix al drie keer uitgespeeld. ‘Ach meisje… Ik vind het nooit fijn als jullie ziek zijn en ik er niks aan kan doen. Het liefst zou ik in jouw plaats gaan liggen.’ Lieve, verzachtende woorden die misschien wel beter werken dan ibuprofen. Eva vertoont een waterig glimlachje. Daarna valt ze langzaam weer in slaap.

‘Hij wil de Hemel niet zonder ons’

Is dit Pasen?
Misschien is dat wel een fractie van wat Pasen inhoudt. De wereld was ziek en God ging in onze plaats liggen. God kon ons lijden niet aanzien en koos ervoor om onze plek in te nemen. Hij wilde de Hemel niet zonder ons, en bracht toen zelf de Hemel naar beneden door Jezus. Hij werd ziek, zodat wij konden genezen. De Boodschap van Pasen ligt ziek op de bank: voor ons. Maar Hij stond op!

De dag nadat mijn zusje beter werd, werd mijn moeder zelf slachtoffer van de griep. Op deze zonnige zondag zet mijn vader daarom het zoveelste kopje thee, wisselt Eva de koude washandjes om en pel ik een sinaasappel. Ik hoop dat ze snel beter is!

Wil je meer weten over Pasen? Volg een Alpha – Youth!

Meer over dit onderwerp lezen?