Pannenkoeken en leren vertrouwen op God

Let’s continue…De vorige keer schreef over wat ik leerde over bidden op Alpha – Youth. Inmiddels heb ik een paar avonden gehad en afgelopen zondag ben ik weer geweest. Ik had er echt zin in, vooral omdat ik het de vorige keer ook heel leuk vond. Ook leek het me leuk om iedereen weer te zien en te spreken. Toen we ook nog hoorden dat de geplande stamppot werd vervangen voor pannenkoeken was de avond compleet!

Nadat zelfs de laatste pannenkoek opgegeten was, konden we beginnen. Ik merkte ook deze avond dat wij als ‘deelnemers’ steeds meer een groep worden. Voordat we überhaupt al het filmpje hadden gekeken en de eerste vraag was gesteld, ontstonden allerlei gesprekken en discussies. Ik vind het zelf echt tof dat iedereen voor andermans gedachtes openstaat, dat zorgt voor een goede sfeer!

‘Iedereen staat open voor elkaars gedachten’

‘Hoe leidt God ons?’ was het thema van de avond. In het begin wist ik niet zo goed waar het precies over zou gaan. Halverwege het filmpje kreeg ik door dat God ons op verschillende manieren leidt. Daarvoor hoef je niet per se naar de kerk te gaan of extreem veel te bidden. God wil een wegwijzer zijn in je leven, de rode draad in het geheel.

Vragen en antwoorden
En dan kom je op het punt dat de vraag beantwoord moet worden. En dat is niet zo makkelijk. Hoe leidt God namelijk je leven als je oma overlijdt? Of waar is God als je verslaafd bent aan drugs? Is dat dan ook Zijn plan? We kwamen er maar moeilijk uit. Toch stuitten we op een tekst uit de Bijbel. In Jeremia 29: 11-13 staat dit: ‘Want Ik weet welke plannen Ik voor u hebt,’ zegt de Here. ‘Met deze plannen heb ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. Als u tot Mij bidt, zal ik luisteren. U zult Mij vinden als u Mij zoekt en het oprecht van Mij verwacht.’

‘Waar is God als je verslaafd bent aan drugs?’

Hieruit mogen we opmaken dat God wel degelijk een plan met ons leven heeft én ons wilt leiden. Hij weet namelijk welke plannen Hij heeft, het staat er letterlijk. Dat betekent niet dat wij alle antwoorden of bedoelingen van God snappen, maar wél dat Hij het beste met ons voor heeft. Tot slot kwamen we uit op het woord ‘vertrouwen’. Durf je zomaar op God te vertrouwen?

Vertrouwen
Ik denk dat vertrouwen juist een van de belangrijkste dingen is die bij het leven hoort, als je je door God wil laten leiden. Vertrouwen betekent niet dat je thuis op de bank gaat zitten en niks doen, ‘omdat God toch wel voor je zorgt’. Het betekent dat je soms alsnog moeilijke dingen meemaakt, maar je mag weten (vertrouwen) dat God voor je zorgt.

Nu we als groep vorige week een start hadden gemaakt met het bidden, gingen we ook hiervoor bidden. Ik heb deze avond echt geleerd dat het leven met God niet per se makkelijker is, maar wel dat het hoop geeft. Er is namelijk Iemand die voor je zorgt!

Heb jij vragen of een andere gedachte over dit onderwerp? Kom naar een Alpha – Youth en laat jouw mening horen!

In mijn volgende blog, nummer 4, vertel ik over mijn Alpha weekend: lees het hier 🙂

Meer over dit onderwerp lezen?