Reizen samen met God

Het is een echte hype de laatste tijd: je vakantie boeken via Surprise Me. Van tevoren geef je aan hoe lang je weg wilt, wat voor soort vakantie je leuk lijkt en hoeveel je kunt betalen. Vlak voordat je weggaat wordt er een tipje van de sluier weggeven, want je ontvangt een weerbericht. Waar je dan naartoe gaat? Dat hoor je pas op het vliegveld… 

Misschien voelt jouw reis met God ook wel zo. Geef je je leven aan Hem en zeg je: kiest u maar waar ik naartoe ga. Of misschien sta jij wel heel anders tegenover God. Er zijn heel veel verschillende manieren om met Hem te wandelen, te leven, te reizen. Je kunt bijvoorbeeld veel van God voelen. Als er leuke dingen gebeuren, als je een mooi lied hoort, als het buiten lekker weer is. Sommige mensen krijgen dan een warm gevoel van binnen en bedenken zich: God is er bij. Of als er iets niet zo goed gaat voelen ze veel van Gods aanwezigheid.

God vinden
Het kan ook zijn dat je dit niet zo erg hebt. Dat je God niet altijd ziet of voelt of hoort. Dat is helemaal niet erg, heel veel mensen hebben dat. Het is goed om dan te zoeken naar manieren waarop je God kunt vinden in jouw leven. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door te lezen over God. In de Bijbel, in boeken of op sites zoals deze. God kan dan door Zijn Bijbel of door mensen die door Hem geïnspireerd raken tot je spreken.

‘God kan ook aanwezig zijn in muziek’

Zingen
God kan ook aanwezig zijn in muziek. Er zijn veel artiesten die muziek maken voor God en in die liedjes kun je je herkennen. Als je God hierdoor ervaart kan het goed zijn om een afspeellijst te maken met liedjes die jij mooi vindt. Dan krijg je een soort ‘God-playlist’. Of je kunt de liedjes zelf zingen. Natuurlijk kun je God nog ervaren door mensen om je heen. Dit kan zijn door je vrienden, door een kerkgemeenschap, maar ook door ‘random strangers’. Wat dacht je van de jongen die laatst je fiets vasthield toen hij dreigde om te vallen? Die vriendin vraagt hoe het gaat als je je niet goed voelt? Of de kerk waar je zoveel eenheid ervaart? God werkt door deze mensen heen.

Er zijn nog honderd andere manieren om iets van God te ervaren. Maar iedere reis, iedere ‘vakantie met God’ is anders. Ga dus op zoek naar iets wat bij jou past en probeer je niet te spiegelen aan andere mensen die hun manier al gevonden hebben. Zij hebben ook een lange reis achter de rug. En één ding weet je zeker als je deze reis met God aangaat: het avontuur zelf is net zo spannend als Suprise Me, maar de bestemming is juist bekend!

Wil je meer weten over deze God? Na de zomervakanties starten er weer heel veel Alpha – Youth‘s!

Meer over dit onderwerp lezen?