‘Ik ben op de plek geweest waar Jezus rondliep’

Wat een avontuur! Met tachtig Nederlandse jongeren een hele week lang rondlopen door het geboorteland van Jezus! Ik ben zeker 10x verdwaald en 3x afgezet bij het afrekenen van souvenirs. Maar heb een heleboel mooie plekken gezien en mooie mensen ontmoet.

Met de EO BEAM ben ik een week lang naar Israël geweest. In een groot hostel op 5 minuten lopen van de ‘oude stad’ van Jeruzalem. Ik kan dan ook wel zeggen dat op onze ‘vrije dag’ ik alleen de oude stad ben ingelopen om 10 uur in de ochtend en pas rond 9 uur in de avond alleen terugkwam.

Sterrenhemel
Ik ben opgegroeid met de verhalen van Jezus. De kruisberg, het meer van Galilea, de Via Dolorosa en natuurlijk de straten van Jeruzalem zelf. Ik heb gelopen waar letterlijk Jezus ook heeft gelopen. Ik bad onder de sterrenhemel en de plek waar hij gebeden heeft. Terwijl je de Bijbel openslaat op de plek waar jij bent en waar jezus zou zijn, komt het verhaal letterlijk en figuurlijk tot leven. Je kan je zoveel beter inleven wat Jezus deed.

‘Het verhaal komt tot leven’

Dit is een ervaring die in mijn ogen iedereen een keer moet meemaken. Als je gelooft in God, krijgen de Bijbelverhalen zoveel meer betekenis, zoveel meer diepte en meer impact. Maar ook als je niet weet of God bestaat: als je, je het dan voor één moment inbeeld, doe eens gek! Het kan dan ineens misschien wel heel veel hoop geven.

Missen
Dit was mijn eerste keer in Israël en ik mis het nu al. En al die Israëlieten zullen me zeker nog wel een keer terugzien. Ik weet niet wanneer… Maar terug, dat ga ik zeker! Deze keer misschien niet met een grote groep. Maar dat is een zorg voor later. Eerst maar weer sparen…

Heb jij vragen over Jezus? Na de zomervakantie starten er weer een hele boel Alpha – Youth’s! Stel daar al je vragen!

Meer over dit onderwerp lezen?