‘Nu besef ik waar het christelijk geloof echt om draait!’

Heb je twijfels over het geloof? Of weet je niet zo goed wat je van een Alpha kan verwachten? Vind je het spannend? Ik neem je graag mee in mijn Alpha avontuur en wie weet kan ik je inspireren!

In mijn vorige blog vertelde ik over de start van mijn zoektocht naar God. Hoe ik voor het eerst weer in de Bijbel las en hoe mijn broer me meevroeg naar Alpha. Een paar dagen heb ik nagedacht over zijn vraag. Ik kende wel wat mensen die Alpha hadden gedaan en hun verhalen waren altijd heel positief. Ik vond het alleen erg spannend, want ik houd totaal niet van grote groepen onbekende mensen. Ik besprak mijn twijfels met mijn vriend. Wat bleek? Tot mijn verbazing stond hij er ook voor open om Alpha te volgen. Maar ook hij vond het best spannend! Uiteindelijk besloten we om ons samen aan te melden.

‘Stiekem had ik hoge verwachtingen’

Eerste Alpha-avond
Na paar weken was het dan zo ver: de eerste Alpha avond. Stiekem had ik best wel hoge verwachtingen. Ik dacht: die mensen daar gingen me wel even leren hoe ik wel succesvol kan geloven in God. Hoe ik als christen mijn leven moet invullen, zodat ik niet continu faal. Zodat ik niet steeds weer afzwak in het lezen van de Bijbel en bidden. De eerste avond ging het over: Wie is Jezus? We hadden het over wie hij was als persoon en wat voor belangrijke dingen hij heeft gedaan.

Die avond ging ik een beetje teleurgesteld naar huis. Dit wist ik toch allemaal al? Ik kende alle verhalen van Jezus op mijn duimpje. Bijbelverhalen zijn er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik was er ook al van overtuigd dat Jezus echt heeft bestaan. Ik besprak mijn bevindingen met mijn vriend en ook hij vond de eerste avond een beetje tegenvallen. Onze kring was gelukkig wel leuk dus we besloten om de volgende keer maar gewoon weer te gaan.

‘Dan kun je wel opgegroeid zijn als dochter van de dominee;
de boodschap had ik nooit goed begrepen’

De tweede avond begon het pas echt voor mij. De vraag die centraal stond die avond was: Waarom Jezus stierf aan het kruis? Voor het eerst besefte ik waar het christelijk geloof om draait. Dan kun je wel opgegroeid zijn als dochter van de dominee, maar blijkbaar had ik de boodschap nog nooit goed begrepen. Geïnteresseerd nam ik alle informatie in me op. Het kringgesprek van deze avond had ook ineens veel meer inhoud. Dit onderwerp betekende immers wat voor mij.

Grote glimlach
Met een grote glimlach op mijn gezicht fietste ik aan het eind van de avond met mijn vriend naar huis. Ik was enorm opgelucht en blij dat deze avond mij wel iets gebracht had. Ik kon niet wachten tot de week voorbij was en we naar de volgende Alpha avond mochten. In deze week ging ik meer Bijbellezen en bidden. Ik merkte meteen dat ik dichter bij God kwam en dat God zichzelf aan mij liet zien. Er gingen dingen gebeuren in mijn leven die geen toeval kunnen zijn. Ben je benieuwd naar deze toevalligheden en wat Alpha verder met mij heeft gedaan? Dat lees je in mijn volgende blog! (Volgende blog komt binnenkort! Houd onze pagina in de gaten!)

Zelf nieuwsgierig geworden naar Alpha? Volg er één bij jou in de buurt! Klik hier voor meer info 🙂 

Meer over dit onderwerp lezen?