Mijn zoektocht naar God: zou hij echt bestaan?

De meeste mensen in Nederland leven met het idee dat God niet bestaat. Maar wat als de meerderheid ongelijk heeft? Wat nou als hij wél bestaat? Dan is dat de belangrijkste ontdekking die iemand kan doen! Ik sta dus voor een belangrijke keuze: geloof ik dat hij bestaat of niet? Daarom ging ik op zoektocht naar God…

Als kind was ik al gek op verhalen. Ik las graag boeken over van alles en nog wat. Het duurde niet lang voordat ik zelf verhalen ging schrijven. Er was alleen één boek dat anders was dan alle andere boeken: de Bijbel. Ik wist dat daar enorm veel wijsheid in te vinden was en ik vroeg me af hoe dat kon. Dat boek is gewoon nergens mee te vergelijken. Als kind had ik een kinderbijbel. Maar ik dacht dat ik de echte Bijbel nooit volledig zou kunnen begrijpen.

‘Ik kende niemand die mij kon helpen’

Toen ik dertien was deed ik een belofte aan God. Ik zei: ‘Als ik er ooit achter kom dat u echt bestaat, zal ik u volgen. Dan zal ik de Bijbel lezen.’ Maar ik wist diep van binnen dat dat een lange weg zou zijn. Ik kende namelijk helemaal niemand die me daarbij kon helpen. En ik had nog nooit van Alpha gehoord.

Echt gelukkig?
Naarmate ik opgroeide, ging ik steeds meer vragen stellen. Ik vroeg me bijvoorbeeld af: wat moet ik doen om echt gelukkig te zijn. Ik probeerde altijd een bepaalde leegte op te vullen en diep van binnen wist ik dat ik niet was wie ik wilde zijn. Er waren zoveel verkeerde invloeden om me heen… Ik begreep niet waarom er zoveel slechte dingen in de wereld gebeuren.

‘Ik was twee jaar lang op zoek naar antwoorden’

Iedereen wordt gevormd door deze wereld waar we in leven en soms op de verkeerde manier. Ik dacht: dat wil ik helemaal niet! Dus als er een liefdevolle God zou zijn, zou het een God zijn die duidelijke grenzen stelt. Ik geloof dat alles wat je doet gevolgen heeft en dat alle dingen gebeuren om een bepaalde reden. Ik was wel twee jaar lang op zoek naar antwoorden. Zo las ik allerlei artikelen en boeken over verschillende geloven, keek ik films en documentaires en zocht ik verzen uit de Bijbel op. Daardoor vond ik steeds meer antwoorden op al mijn vragen. 

Een overweldigende ontdekking!
Ik had wel vaker gebeden, maar nooit een gebed gericht aan Jezus. Na een persoonlijk gebed aan Jezus voelde ik een golf van liefde. Ik besefte toen dat hij nog steeds leefde en begreep dat hij God was. Dat was iets dat ik eerder totaal niet begreep. Nu wist ik het zeker: God bestaat! Voor mij was die ontdekking overweldigend. 

Is dit het einde van mijn zoektocht naar God? Nee zeker niet! Wil je lezen hoe het verder ging met mij? Klik dan hier voor het lezen van mijn volgende blog: Ik geloof in God! Maar wat nu? 

Meer over dit onderwerp lezen?