Mijn verleden is beschamend!

Iedereen heeft een verleden. Een verleden, voor iedereen verschillend. Misschien heb jij een enorm fijne jeugd gehad, leuke ouders en vrienden. Maar het kan ook totaal anders: je ouders gingen scheiden toen je nog jong was, je werd gepest of iemand die enorm belangrijk voor je was overleed. Hoe dan ook, je verleden neem je mee. Sterker nog: ik denk dat je verleden je maakt tot wie je nu bent.

Jouw manier van denken, jouw kijk tegen het leven. Dit kan heel positief zijn, maar in sommige gevallen juist niet. Misschien heeft je verleden ervoor gezorgd dat je een cynische kijk op het leven hebt. Dat je niemand durft te vertrouwen omdat mensen in het verleden je vertrouwen beschaamd hebben. Misschien durf je niet te geloven in een God, omdat je zoveel ellende hebt gezien en meegemaakt. Misschien kan je niet meer bidden, het helpt toch niet.

Ik geloof in God, ik geloof dat Hij Degene is die jou gemaakt heeft. Ik geloof dat niets gebeurt zonder reden. Dus als je een verleden hebt waar je je voor schaamt of die vreselijk was, vertrouw op God. Hij liet het toe zodat je nu bent wie je bent. Zodat je sterk bent. Zodat je anderen kan bemoedigen, omdat jij weet wat ze doormaken. Zodat je kan bidden voor mensen die het moeilijk hebben. Maar ook als je een heerlijk verleden hebt, door jouw positieve kijk op het leven kan je anderen inspireren door hetzelfde te doen. Misschien heb je het op dit moment erg moeilijk: je haalt slechte cijfers op school, je vrienden laten je in de steek, je ziet het allemaal niet meer zitten.. Er is Iemand die jou nooit laat zitten! Ga naar God en vertel al je problemen, Hij zal voor je zorgen. Daar mag je op vertrouwen.

Hoe gaat jouw toekomst eruit zien? Ik weet het niet. Jij hebt waarschijnlijk veel plannen en dromen, maar zeker weten hoe het zal zijn kan je niet. De enige die het weet is God. Toch kan ik je wat vertellen. Jouw toekomst hoeft niet zo te zijn als je verleden was. En de beste toekomst.. dat is een toekomst met God! Hij belooft in de Bijbel dat je, als je in Hem gelooft, je voor altijd bij Hem mag zijn en met Hem mag leven. Dat betekent niet dat je hele leven zorgeloos is en op rolletjes loopt, maar wel dat er altijd Iemand is die naar je luistert, die van je houdt en voor je zorgt. Wat wil je nog meer?

Je kan je verleden niet veranderen, maar wel je toekomst!