Mijn liefdesbrief aan God

Lieve God, Uw liefde is maar lastig…

Ja, dan bedoel ik liefde die wij mensen voor elkaar hebben. Met dates, verbinding zoeken met iemand en plannen maken voor een toekomst die je graag zou willen hebben. Maar eigenlijk heb ik het dan nog meer over de liefde die ik voor U heb en die U blijkbaar ook voor mij als mens hebt. Want U bent niet alleen God. Nee, U bent ook papa, vriend en verlosser.

Hoe immens groot moet die liefde van U wel niet zijn? Wat wij als mens ook doen… Altijd bent U daar en zult U ons proberen te helpen! Zult U ons vergeven als we iets fout doen. Zult U ons troosten als we ons bezeren en we vallen. God kent ons allemaal. God kijkt naar ons allemaal en zal nooit iets verkeerds over ons denken.

Ik sta elke keer weer versteld Vader. Hoe ik weken heb waarin ik niets met U te maken wil hebben. Dat ik niet inzie dat U me probeert te helpen, en dat ook gewoon doet zonder dat ik het doorheb. Maar als ik dan eindelijk weer in de kerk sta, luister naar de opwekking die door de boxen heen knalt tijdens de jeugddienst. De spreker die een preek ophangt. Dat ik mijn hart sneller voel kloppen, die speciale warmte die ik door mijn hele lijf voel en dat me weer doet beseffen dat U alleen maar hebt gewacht totdat ik weer bij U terugkwam.

Hoe ik weken mijn handen niet heb gevouwen om met U te praten. Dat ik mijn gebed al begin met; ‘Hey daar ben ik eindelijk dan weer eens’ maar dat dat verder niet uitmaakt. Dat ik toch weer bij u terug kan komen en dat ik weer een luisterend oor heb.

Ik blijf het bijzonder vinden God. Dat wat ik ook doe. Wat wij mensen ook doen. Dat U wat er ook gebeurt altijd van ons zal blijven houden. Daar wil ik U echt voor bedanken. Bedanken dat Uw liefde onvoorwaardelijk is. Dat Uw liefde nooit op zal raken. Voor elk van ons.

Groetjes,
Remmelt

Vind jij het ook weleens lastig om te bidden? Schrijf een brief aan God!

Meer over dit onderwerp lezen?