Let’s talk about seks!

‘Zullen we over seks praten?’ Dat is vast niet een zin die je iemand weleens hebt horen zeggen. Praten over seks gebeurt nog steeds erg weinig, vooral bij gelovige gezinnen. En dat terwijl het juist zo belangrijk is!

Het lijkt soms wel makkelijker om niet over seks te praten, alsof het dan op een magische manier ineens verdwijnt. Maar dat is juist niet zo! Door er niet over te praten, lijkt het iets te zijn wat slecht is, iets waar je niet over praat, iets om je voor te schamen. En als we het er dan een keer over hebben, dan praten we vooral over wat NIET mag (voor het huwelijk).

Where is the love?
En dat terwijl de wereld je om de oren slaat met seks! Sla een tijdschrift open, kijk naar de televisie, websites, luister naar de radio en je hoort er duizenden meningen over. De meeste vertellen dat het vooral lust is. Het is voor de fun en je moet er vooral van kunnen genieten. Liefde lijkt totaal onbelangrijk…

Veel jonge mensen hebben om al deze reden een nogal vertekend beeld van seks. Aan de ene kant iets om vooral niet over te praten, en aan de andere kant iets wat je vooral voor je eigen plezier doet. Maar waar is dan de liefde gebleven? Het wordt tijd dat we er WEL over gaan praten, juist als gelovigen! Laten we stoppen met de ‘anti-rook campagne’ tegen seks voor het huwelijk. Laten we praten over hoe goed, mooi en lekker seks kan zijn. Over de positieve kanten van seks binnen een huwelijk. Over het genieten van liefde én de daad. Let’s talk about it!

Zit jij in een relatie en wil je dit thema kunnen bespreken? Volg deze cursus!

Meer over dit onderwerp lezen?