Laten zien dat ik geloof

Vertellen over je geloof kan soms best moeilijk zijn. Soms schaam je je of durf je er gewoon niet over te beginnen. Je bent bang om uitgelachen te worden of bang dat de ander moeilijke vragen gaat stellen. Heel herkenbaar.

Ruim vijf jaar werkte ik in een supermarkt, de laatste twee jaar zelfs fulltime. Binnen deze winkel wist in eerste instantie niemand dat ik christen ben. Ik deed mee aan de feesten en dronk regelmatig een drankje in de kroeg na werktijd. Pas na een paar jaar kwamen ze er achter dat ik in God geloof en ze waren verbaasd. “We dachten dat christenen altijd saai zijn, geen tv kijken en geen alcohol drinken.”

Er heerst een groot vooroordeel over christenen en de meesten wilden niets met het geloof te maken hebben. Zonder dat ik iedere dag verhalen over God vertelde, kon ik hun beeld van de kerk dus toch een beetje veranderen. Gewoon door mezelf te zijn en te laten zien dat christenen ook gezellige, toffe mensen zijn. Sindsdien heb ik een aantal mooie gesprekken met ze gehad over het geloof.

Toch heb ik de laatste stap niet gezet en ze nooit meegevraagd naar de kerk. Dat durfde ik niet. Achteraf gezien vind ik dat best zwak van mezelf. God heeft ons in de bijbel een duidelijke opdracht gegeven om mensen te vertellen over Hem, maar dat legde ik naast me neer.

Inmiddels ben ik wat ouder en verder in mijn geloof en misschien zou ik ze nu wel meevragen. Misschien niet. In ieder geval weet ik dat God het zou waarderen als ik het doe.

Hoe vertel jij over je geloof? Laat jij zien in je daden dat je een christen bent of ga je liever het gesprek aan? Misschien dat jij met jouw tips anderen en mij kunt helpen.

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.